Oppkjøpet av skolebygget kommer frem av eiendomsoverdragelsene for juli måned, hvor det står at Grøttingvegen 4, altså Okkenhaug skole, er solgt fra Levanger kommune for 1.55 millioner kroner til Lille Thailand Levanger AS. Det selskapet blir drevet av ekteparet Duangkamon og Svein Erik Hallem, som lenge har hatt planer om å opprette et velværesenter ved den nedlagte skolen. Forhandlingene med Levanger kommune har faktisk pågått i nesten ett og et halvt år, siden februar i fjor, og endelig kom de til enighet.

–Vi har egentlig holdt på siden 2014, ved å forespørre kommunen da vi så at skolen skulle legges ned. Det har vært en lang prosess, men endelig har vi kommet i mål, sier Svein Erik Hallem.

Dermed blir det både spa og massasje å få ved den nedlagte skolen om ikke lenge. I hvert fall massasjerommet skal være oppe å gå innen kort tid, mens spa-avdelingen ligger lenger ut i kalenderen.

Kritiserer kommunen

Innherred treffer både Svein Erik og Duangkamon i skolebygget fredag – eller på velværesenteret, som det snart kan kalles. Der skal han være fungerende vaktmester og styreleder, mens kona skal være daglig leder og massør – noe hun har flere kurs på fra hjemlandet, Thailand. De hadde egentlig tenkt å flytte inn i skolebygget til 1. august i fjor, men endte opp med å gjøre det ganske nøyaktig et år senere.

– Det hørtes ut som det skulle gå i orden i fjor, faktisk, men så skjer det først nå, sier Svein Erik.

– Hvorfor har det tatt så langt tid?

– Vi vet ikke, svarer Duangkamon, før ektemannen tilføyer:

– Jeg har ikke vært med på en tregere prosess med kommunen. De svarer ikke på mail, tar ikke telefonen… Før jul gikk vi én og en halv måned og ventet på svar, og da vi først fikk ordnet et nytt møte med dem hadde de ikke gjort noe med saken.

– De har gjort en slett jobb. Jeg har ikke vært med på verre behandling, konstaterer Svein Erik.

– Har dere fått noen begrunnelse, da?

– Nei, ingenting. Og vi har hatt klare svar fra vår side på hvert møte, svarer han.

Det ble funnet to takster for tomta, og den ble solgt for den høyeste ved 1.55 millioner kroner. Det skal ikke ha vært noen krangling vedrørende prisen fra noen av partene, ifølge Svein Erik.

Vil bevare barnehagen

Men den gamle skolen ble Hallems til slutt. De eier nå både skole- og barnehagebygget, og totalt 1100 kvadrat på tomta. Levanger kommune leier 240 av kvadratmeterne i form av barnehagen der oppe, som er stasjonert i det ene bygget.

– Vi har alltid villet hatt barnehagen her oppe sammen med oss, det er viktig. Og vi ønsker ikke å starte opp for at noe annet skal legges ned, påpeker Svein Erik.

I tillegg til at de ser på barnehagen som en viktig del av Okkenhaug, med tanke på aktivitet og tilbud i bygda, ser de også forretningsmessige fordeler ved å ha den like ved.

– Når de voksne kommer for å hente barna kan de komme innom oss, hvor de også kan få kaffe. Det skal bli trivelig her, sier Duangkamon.

Et annet aspekt ved Lille Thailands plassering i Okkenhaug er avstanden til sentrum. Det er omtrent ei mil fra Levangers bygater til velværesenteret, men både Duangkamon og Svein Erik er sikker på at det ikke er noe stort problem. Duangkamon har tross alt hatt et massasjetilbud hjemme hos dem siden 2011, kalt Okkenhaug Massasje, og dit opp er det ytterligere 2.5 kilometer å kjøre.

– Vi satt igjen med 100 000 kroner overskudd etter de to siste årene, og ingen av kundene hennes har sagt at det har vært en ulempe å dra så langt ut på bygda. Mange synes det har vært trivelig, forteller Svein Erik, og legger til at Okkenhaug Massasje legges ned nå som Lille Thailand er på veg.

Tenker stort – etter hvert

I første omgang blir det bare han og kona som skal arbeide ved senteret, men de tenker å ansatte flere etter hvert. Paret utelukker heller ikke å gjøre Lille Thailand til mer enn et senter for «bare» velværetilbud som spa, massasje, boblebad og solarium.

– Vi har ganske bra med rom her, og vi kan etter hvert tenke å tilknytte oss andre aktører, som fysioterapeuter, fotterapeuter, naparapater og lignende. Det hadde også vært artig å samarbeide med andre næringer, sier Svein Erik.

– Det vi har lyst til er å skape noe for bygda i bygda, understreker han.

Målsettingen for første driftsår er satt til 1.2 millioner kroner i omsetning. Da Svein Erik ble intervjuet av Innherred om samme sak i september 2015 sa han at de så markedet definitivt var til stede for tilbudet de nå skal opprette i Okkenhaug.

– Det er ikke noen slike thaimassasje-tilbud i området, forklarer han nå nærmere.

Rådgiver i Levanger kommune, John Helge Holmen, uttalte på sin side – i september – at han håpte og trodde salget ble gjennomført i løpet av nærmeste framtid. Likevel tok det nesten ett helt år før avtalen var klar.

Enhetslederen på bygg og eiendom, Håvard Heistad – den fra kommunen som har stått bak salget av bygningsmassen, ønsker ikke å kommentere kritikken vedrørende tidsbruken eller saken for øvrig.