Gode HMS–resultater første kvartal 2016 gir full utbetaling på HMS insentivprogrammet som er inngått mellom Kværner og Statoil for å stimulere til økt HMS-innsats i Johan Sverdrup-prosjektet. Seks Kværner-ansatte som har bidratt til god HMS fikk dele ut penger.

I løpet av perioden januar til mars i år ble seks Kværner-ansatte trukket ut til å velge hver sin organisasjon å gi bort penger til:

·         Stiklestad IL/Turnavdelingen, valgt ut av Ove Valbekmo

·         Kreftforeningen, valgt av Jørund Kvaal

·         Verdal Amcar klubb, valgt av Roger Jønsson

·         Leksdal IL, valgt av Finn Valbekmo

·         Verdal Motorsport senter, valgt av Hans Morten Indahl

·         Verdal Røde Kors, valgt av Jan Gunnar Bjerkås

- Tusen takk for pengegaven, dette er et godt bidrag til vårt arbeid. Vi har ikke bestemt hva pengene skal brukes til – det skal styret få lov til å bestemme, sa Inga Astrid Hildrum som representerte Verdal Røde Kors.

Mekke bil

- Vi har tilbud til ungdommene i gata om å bruke vårt verksted på Øra. Her kan de på en sikker måte med bistand fra oss mekke på bilene slik at de blir tryggere i trafikken. Pengegaven kommer godt med, fortalte Stig Ivar Wiklund i Verdal AmCar klubb.

Statoils Site Manager i Verdal, Johnny Almelid, uttrykte stor tilfredshet over å se at pengene gikk til så gode formål, og synes det er flott å bidra til lokalsamfunnet hvor Statoil har aktivitet.

Vinn-vinn

Per Jørum, Kværners prosjektleder for Johan Sverdrup, la til at HMS-premiene også virket motiverende på arbeidss­tokken.

- En vinn-vinn-situasjon for næringsliv og lokalsamfunn, poengterte han.