Her er hele innlegget som står gjengitt i Innherred lørdag:

«Innherred kommune» viktig for fremtidig utvikling

«Innherred kommune» vil ha i overkant av 37.000 innbyggere etter sammenslåingen. Etter Trondheim vil vi være den største kommunen i Trøndelag når det gjelder folketall. Kommunen vil være på størrelse med Haugesund og ha 10.000 flere innbyggere enn Molde. «Innherred kommune» ligger godt plassert når det gjelder avstand til Trondheim og Værnes Lufthavn.

«Innherred kommune» vil fremstå som en stor arbeidsplass som vil kunne utvikle fagmiljø av høy kvalitet innenfor en rekke områder. En kommune med denne størrelsen vil være mer attraktiv når det søkes etter viktig og kompetent arbeidskraft. Dette vil igjen resultere i et bedre tjenestetilbud innen planlegging, næringsutvikling med mer.

En kommune i Trøndelag med innbyggertall på nærmere 40.000 vil lettere kunne tiltrekke seg nyetableringer av ulik art. Vi har flere eksempler på at ”kjøttvekta” og god beliggenhet er viktig når nasjonale og internasjonale aktører skal velge etableringssted.

En stor kommune vil være attraktiv overfor ungdom som ønsker seg tilbake til Trøndelag og regionen vår. En kommune med godt og variert kulturtilbud og tilgang på et spenn av arbeidsplasser er viktig når man skal finne jobb for to, som ofte er situasjonen for unge i etableringsfasen. Et utviklingsorientert miljø av en viss størrelse innen både offentlig og privat sektor er viktig grobunn for nyetablerere og gründere.

En sammenslått kommune av Verdal, Levanger og Frosta vil bli landets største landbrukskommune. Dette er et viktig faktum som må kunne utnyttes både til videre utvikling og nyetableringer innen landbruk, privat sektor for øvrig og innen offentlig forvaltning.

En stor kommune med et klart og entydig budskap vet vi er viktig når synspunkter skal målbæres i sammenhenger der for eksempel utbygging av vei og jernbane skal prioriteres og vedtas. Vi vet at sett bort fra Værnesregionen er det på Levanger/Verdal vi finner den desidert største trafikktettheten i Nord-Trøndelag (jfr Statens Vegvesen sine tall over døgntrafikk). Vi er videre sikre sikre på at tyngde i form av en kommune med en viss størrelse er viktig også når det skal jobbes for satsing på blant annet kultur og universitetsutdanning i regionen vår.

Som innbyggere og næringsaktører i den fremtidige kommunen tenker vi at de erfaringer og fordeler man har oppnådd gjennom samkommuneordningen må kunne nyttiggjøres og videreutvikles. I tillegg forstår vi at det ligger betydelige økonomiske insentiver fra staten i å gjennomføre sammenslåingen nå. Dette kan vi ikke la gå fra oss.

Vi har stor tro på at Innherred kommune vil gi et enda bedre grunnlag for at næringslivet skal fungere og lykkes. Det blir det både arbeidsplasser og penger av, som igjen skaper grunnlag for et godt offentlig tjenestetilbud og økt bolyst.

Vi var fornøyde med at det så ut til å komme en intensjonsavtale på plass, og synes utfallet av onsdagens forhandlinger er sterkt beklagelig. Vår klare oppfordring til våre politikere er at forhandlingene tas opp på nytt. Lykke til med et viktig arbeid for å sikre sammenslåing av Levanger, Verdal og Frosta.

Røstad Entreprenør v/Lars Petter Sjøvold

Madsen Bil v/Kjell Madsen

Minoko v/Hågen Lynum

Røe Trevare Coriform v/Kjell Ivar Røe

Grande Entreprenør v/Morten Hynne

Motor-Trade v/Jon Arne Sand

HJM Norge v/Ola Schjei

Innherred Entreprenør v/Martin Sivertsen

Alu Rehab Trøndelag v/Tore Forbord

Byggmester Bjartnes v/Pål Musum

Vestvik reklame v/Ragnar Vestvik

Leiv Sand Transport v/Arild Sand

Nortec Levanger v/Frode Bye

Utleieselskapet AS ved Ranka Eric Kvarving

Caverion v/Tor Inge Indahl

Promidt v/Helge Skjærpe

Levanger Næringsforum v/Svein Kvarving

Kjell Lian v/Torgeir Lian

Selvig Trelast v/Erling Bratland

Malermester Bjørås v/Lars Erik Bjørås

Mediehuset Innherred v/Odd Arild Sandnes

Magneten v/Lars Heirsaunet

Kvam Agentur v/Ove Kvam

K4 Eiendomsutvikling v/Ole Jørstad

Hugos Tivoli v/Hugo Johansen

Fotograf Hattrem v/ Trond Hattrem

Ritek v/Hilmar Olsen jr.

Felleskjøpet Levanger v/Egil Hoven

Front Eiendomsutvikling v/Trond Stensland

Bamse Trafikkskole v/Bjørn Jørstad

Levanger Avløserlag v/Hans Petter Krogstad

Induform v/Jonas Sivertsen

Morten Innhaug

Bunnpris Levangernesset v/Håvard Aunan

Advokatfirmaet Ola A. Storaker

Gilstad Eiendom v/Per Olav Gilstad

Leva-Fro v/Rune Lyngen

Spenncon v/ Baard H. Johansen

Mesterrør AS v/ Thor Sivertsen

Oskars Bardrift Levanger v/Leif Sollund

Letnes Arkitektkontor v/ Per Audun Letnes

T3 Eiendom v/Ole Martin Thorvaldsen

Innherred Bygg v/Ketil Hveding

Black Design v/Andrè Vevle

Nordbohus v/Bjørn Winge

Thon Hotel Backlund v/Anne-Lise Haugen

Berg Eiendom v/Arild Berg og Odd Einar Aarmo

Nær Engros Levanger v/Stein Gunnar Hallem