Etter konkursen i september ser det nå ut til at Innherred Bygg og fortrinnsvis deres daglige leder, Ketil Hveding, har planer for en ny framtid. Den siste tiden har de kommet med flere meldinger på Innherred Byggs Facebook-side hvor de skriver om en gjenoppstandelse i ny form.

Den 20. desember kom en nyregistrering i Foretaksregisteret fra ingen ringere enn nevnte Hveding. Han har stiftet aksjeselskapet Consolide, som skal drive med utvikling og management av forretningskonsept, forvaltning av investeringer i driftselskaper, og for øvrig investeringer i aksjer og andre verdiskapende aktiviteter. Selskapet har en kapital på 50 000 kroner, og styreleder er Marit Sofie Hveding, Ketils kone. Men Ketil Hveding forteller til avisa, over en tekstmelding, at selskapet bare er en liten del av en større sammenheng, og at han ikke kan si noe mer akkurat nå.

Innherred har også forsøkt å få en kommentar fra Hveding om de hemmelighetsfulle meldingene Innherred Bygg har lagt ut på Facebook den siste tiden. I en tekstmelding skriver han bare:

– Ikke noe å uttale seg om nå. Får vente til lanseringen, noe som trolig ikke skjer før langt ut i 2017.

Og på spørsmål om en kommentar angående året som gikk, med konkursen og alt styret som har vært rundt selskapet, og hvordan det står til med både ham og resten av de tidligere ansatte, blir avisa møtt med et klart nei.

I gang med nye planer

Den mulige gjenoppstandelsen har blitt nevnt flere ganger på Innherred Byggs Facebook-side de siste månedene. Den 9. oktober, altså drøye to uker etter konkursen, ble det lagt ut en statusoppdatering der det står:

«Drømmer du om å drive din egen entreprenør? Nå kan vi gi deg en fantastisk sjanse! Om du har vilje og evne, så har vi mange av de ressursene som kreves for at du skal lykkes! Les mer på: www.innherredbygg.no. Bli med på å skape en ny stolt historie... Del gjerne denne fantastiske muligheten med så mange som mulig!»

Nå er imidlertid hjemmesiden avstengt, men meldingen på Facebook er et tydelig tegn på at enkelte i Innherred Bygg hadde planer på gang allerede i oktober.

En måned senere ble det lagt ut en ny melding på Facebook-siden deres:

«Du hører lite fra oss for tiden, men det skal vites at i bakgrunnen jobbes det iherdig... Det kommer til å ta flere måneder før sløret lettes. I mellomtiden kan det hende det kommer noen drypp om hva som er i vente... Dette blir utrolig spennende!»

Tror de vil overraske

Denne meldingen har nå i desember blitt fulgt opp med flere nye beskjeder. Først, den 5. desember, ble det opplyst via Facebook-kontoen at det på den dagen ble tatt et nytt viktig skritt i utviklingen av et nytt spennende konsept, og at ting formaliseres.

Den 11. desember ble også Facebook-sidens forsidebilde oppdatert, hvilket viste et sceneteppe med skriften «Sceneteppet har gått ned for Innherred Bygg, men hva skjer bak teppet...?».

Den siste oppdateringen fra selskapets Facebook-profil – som også tyder på å bli den siste noensinne – kom nå på tirsdag. Der ble det avkreftet at Innherred Bygg vil gjenoppstå i sitt gamle format, med bakgrunn i at en bør lære av historien. Facebook-siden vil også nedlegges, informerer de om. Men selv om Innherred Bygg ikke skal gjenoppstå, er planene for framtida fortsatt til stede, da det videre ble skrevet følgende:

«Historien har imidlertid gitt et fantastisk utgangspunkt for et nytt forretningskonsept. Her investeres det nå betydelige ressurser sammen med fagmiljø, ressurspersoner, investorer og leverandører slik at vi forhåpentligvis i løpet av 2017 etablerer noe som trolig vil overraske en hel bransje positivt. Takk for følget. En ny historie har startet. Den kan du følge når den tid kommer.»

Samtidig oppfordrer de nysgjerrige personer om å kontakte dem ved interesse, da de skal etablere flere faggrupper som skal tenke kreativt, løse utfordringer, utfordre bestående sannheter med mer, slik det heter i innlegget. «Kanskje er du en av ressurspersonene som kan være med å bidra til å skape en ny historie», skriver Facebook-profilen.

Til sist kan det nevnes at selskapets info på Facebook-siden også har blitt oppdatert. Der blir det gjentatt at historie skal få være historie, men at det nå planlegges for en ny historie – en som er påbegynt, men ikke blir allment kjent før godt ut i 2017.

Turbulent år

2016 ble et kaotisk år for Innherred Bygg, som for kort tid siden var et ledende byggeselskap på Levanger. På starten av året sluttet daværende daglige leder, Martin Sivertsen, og flere andre i bedriften. Kort tid senere startet disse opp et eget selskap, kalt Innherred Entreprenør, og lokaliserte seg bare et par skritt unna Innherred Bygg.

Årsregnskapet for 2015 viste et millionunderskudd for Innherred Bygg, noe som første til at den nye daglige lederen, Ketil Hveding, skal ha investert betraktelig i firmaet fra egen lomme. Likevel endte selskapet til slutt som i retten som konkursbo. Det skjedde i september. Som ikke det var nok ble konkursboet kjøpt opp av nettopp Innherred Entreprenør, noe som antakelig opplevdes som salt strødd i såret for den falne byggkjempen.