- Vi har fått melding fra sykehuset om at mannen er ved bevissthet, og har det rimelig bra, sier operasjonsleder Dag Hjulstad ved Nord-Trøndelag Politidistrikt.

En mann i 20-årene fra Levanger er pågrepet og mistenkt for promillekjøring. Politiet fikk tidlig 17. mai morgen flere meldinger om slåssing ved russecampen Havfrua på Verdal.

- Etter hvert gikk det over til melding om promillekjøring med bil, og vi fikk så melding om at denne føreren hadde kjørt inn i en gjeng med russ, opplyste politiet tidlig i morges.

Meldingene om slåssing ble ringt inn i 4.30-tiden og både politi og ambulanse kjørte ut til russecampen på Havfrua i Verdal.

Både den skadde og føreren av bilen har bostedsadresse Levanger. De er begge menn i 20-årene. Etter det politiet har grunn til å tro skal ingen av dem være blant årets russ.

Alvorlige skader

En av de som ble påkjørt ble liggende igjen med det politiet karakteriserer som alvorlige skader. Operasjonslederen vet foreløpig ikke hvilke skader vedkommende har. Den skadde er sendt til Sykehuset Levanger.

- Så vidt vi vet var det kun denne ene personen som ble truffet av bilen. Han har alvorlige, men ikke livstruende, skader, sier innsatsleder på stedet, Terje Bolås.

Det er foreløpig ikke helt avklart hvorvidt de to er russ, men opplysningene politiet har så langt tyder på at de ikke er det.

- Vi vet heller ikke om påkjørselen har noen sammenheng med slåssingen i forkant, men det vil vi undersøke, sier Bolås.

Skader på bil

Meldingen kom inn klokken 04.31. Føreren av bilen ble pågrepet, i bilen, 10-15 minutter senere.

- Han befant seg ikke så langt unna åstedet, sier Krogstad.

Ifølge vår fotograf har bilen store skader på panseret og frontruten. Den blir tauet inn for undersøkelser. Åstedet der påkjørselen skjedde er nå sperret av, og politiet vil arbeide videre med avhør av vitner og eventuelt kriminaltekniske undersøkelser.

Pågrepet i nærheten

Føreren blir nå fremstilt for utvidet blodprøve. Føreren skal ha vært påvirket av alkohol. Ifølge innsatsleder Bolås befant det seg mellom 40 og 50 ungdom på plassen da politiet kom til stedet. Politiet har satt på høy prioritet og har flere tjenestemenn i arbeid med saken også på 17. mai.

– Alle impliserte, både han som ble påkjørt, han som kjørte og vitner, vil bli avhørt i en større etterforskning. Saken har prioritet, og politiet driver fortløpende etterforskning, men det er en utfordring med lite mannskap på en sånn dag, sier operasjonsleder Dag Hjulstad til NTB.