Kjartan Bergslid, Hans Morten Løvrød, Arnstein Indhal og John Petter Valstad har gått den kjente pilegrimsleden i Spania. Onsdag kveld deler de historier og erfaringer under Onsdagstreffet på Stiklestad Nasjonale Kulturhus.

De vil også fortelle om hvordan erfaringene fra Santiago de Compostela kan benyttes i St. Olavsleden, fra Selånger i Sverige, via Stiklestad, gjennom Levanger og Stjørdal og fram til Trondheim.

Var på studiereise i Spania

Alle fire er nemlig knyttet til det lokale pilegrimsprosjektet. Kjartan Bergslid er prosjektleder mens Hans Morten Løvrød har sitt daglige virke ved Verdal kirkekontor. Fra SNKs side er Arnstein Indahl og John Petter Valstad involvert i prosjektet og deltok derfor på denne pilegrimsvandringa.

Det lokale prosjektet har som mål å få etablert  et regionalt pilegrimssenter på Stiklestad, og dette vil bli et viktig mål for pilegrimer på veien til Trondheim. Det jobbes også iherdig med å ferdigstille St. Olavsleden fra Selånger i Sverige, via Stiklestad,  til Trondheim. Veien blir godt merket og det er stor interesse fra  lokale grunneiere for å være med å utvikle tilbud på overnatting og mat langs strekningen.

I forbindelse med dette prosjektet dro disse fire på en 10 dagers studiereise til den berømte spanske vandringsveien , el camino del Santiago de Compostela –eller «caminoen» -veien, som den kalles i dagligtalen.

Smerte, glede og overraskelser

- Vi visste ikke helt hva vi gikk til, men opplevelsene langs veien ble en reise i et skiftende vær og landskap og vi høstet mye erfaring gjennom smerte, glede og overraskelser underveis, sier Arnstein Indahl ved SNK.

Nå vil de dele sine opplevelser og inntrykk fra vandringa på Onsdagstreffet.

- Vi kjenner til at det er mange flere enn oss i dette området som har gått deler av denne pilegrimsleden, og vi oppfordrer spesielt disse til å ta turen til Stiklestad denne kvelden,  sier Arnstein Indahl.