Onsdag kommer «Prosjekt Superhelt» til Levanger. Duoen Christoffer Remøy Endresen og Martin Notøy Nevstad legger turen innom Levanger i forbindelse med sitt «Prosjekt Superhelt», hvor de skal ha en hviledag i trehusbyen. Det er ikke første gang Christoffer er i Levanger. Da han syklet samme ruten for fem år siden til inntekt for Kreftforeningen møtte han Simen Aarskog, som inspirerte Christoffer ytterligere. Simen blir av Christoffer omtalt som en superhelt, noe som også forklarer navnevalget til prosjektet.

På tur opp til Nordkapp tidligere i sommer hadde duoen en halvtimes stopp i Levanger, hvor Simen fikk møte Christoffer igjen.

– Det var som å snu klokka fem år tilbake i tid. Ordene bare fosset ut av Simen. Forholdet de to har seg imellom er helt spesielt, forteller mamma Brit Gorset. Hun sitter i styret i barnekreftforeningen, og var den som tok initiativ til arrangementet som skal finne sted til uken.

Sykler sammen

Tirsdag 14. juli kommer de to syklistene inn til Levanger på veg sørover igjen, og sykkelgruppene til både Nessegutten, Skogn og Sverre er utfordret på å stille opp for å sykle siste biten inn til Levanger sammen med dem. En pulje starter på Steinkjer, en på Verdal og en på Mule.

– Simen vil også være med fra Mule for å sykle sammen med Christoffer, forteller Gorset.

Akkurat det gleder 11-åringen seg veldig til.

– Det blir bra å treffe Christoffer igjen. Mule er litt langt, men jeg skal klare å sykle hele veien, jeg har trent med å sykle til skolen på Nesheim, forteller Simen.

Gorset har de siste ukene lagt hånden på verket sammen med to gode hjelpere, Tove Nordgaard og Marit Veske.

– Jeg ville at det skulle skje noe, og Marit og Tove sa ja til å bidra. Ideen har vært der en liten stund, men ukene har gått fort og nå har vi satt i gang en «impuls-dugnad». Det er utrolig å se hva folk bidrar med, sier hun.

Mange bidrar

Onsdag 15. juli er det klart for en dag med spekket program på Nesset samfunnshus. Klokken 18.00 blir det sykkelritt med premiering, før det står underholdning på programmet. Sykehusklovnene kommer, Iver Tronstad skal sjonglere og Marcus Hoff Sjøbakk stiller med magiske triks. I tillegg har en rekke sponsorer meldt seg på. G-Sport lodder ut en sykkel til verdi av 2.000 kroner, Tove Nordgaard stiller med landskapsbilder på aluprint, Sykkelhuset sponser hjelm, DNB drikkeflasker og Sportsklubben Nessegutten stiller huset til disposisjon. Leva-Fro har også stilt opp for damene og trykt opp superhelt-skjorter.

Sykkelgruppa i Nessegutten har tatt på seg ansvaret i forbindelse med å gjennomføre sykkelrittet som skal arrangeres på onsdag.

– Samtidig er det viktig å få frem at her bidrar folk fra hele Levanger. Dugnadsånden lever i aller høyeste grad, forteller trioen.

Holder foredrag

– Simen er en Nessegutt, derfor er det ekstra artig at Sportsklubben Nessegutten sammen med barnekreftforeningen Trøndelag arrangerer superheltfest på Nesset samfunnshus. Madsen Bil sponser "Prosjekt Superhelt" med 5.000 kroner, og vi håper selvfølgelig at flere bedrifter hiver seg på. Mottoet til Christoffer og prosjektet er «Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe». De sykler 5 500 kilometer for barnekreftforeningen, da kan vi bidra med en superheltfest, smiler Nordgaard.

Etter underholdningen onsdag vil det bli utendørsdisko for barna såfremt værgudene ikke slår seg helt vrang. Samtidig skal Christoffer Remøy Endresen holde et inspirasjonsforedrag inne på samfunnshuset.

– Dette er et arrangement både for barna og voksne, så folk må bare sette av ettermiddagen. Vi håper det vil yre med folk på Nesset onsdag. Det er liten vits i å se an været, det er bare å bestemme seg, ler Veske.

Et verdifullt avbrekk

Hovedpoenget med arrangementet er å gi dem som er rammet av kreft et verdifullt avbrekk i en ellers så utfordrende hverdag, og bidra til å skape gode minner.

– De to som sykler ser jo på barna det er snakk om som deres superhelter, samtidig som utfordrer folk på hva en superhelt egentlig er for noe. En slik dag løfter opp dem som har vært eller er syke i dag, sier Veske.

– Superhelten min

Hun har selv hatt kreft og sier Simen er hennes superhelt.

– Simen er for meg en superhelt. Vi har vært tett på familien Aarskog og jeg har selv kjent sykdommen på kroppen. Han er min superhelt, smiler hun.

Barnekreftforeningen legger mye ressurser i å skape trivselstiltak for barna og deres familier. I Trondheim har de også fått opprettet en stilling som trivselssykepleier på 40%.

– Alle vi som sitter i styret har eller har hatt barn som er rammet av kreft. Vi mottar ikke noe honorar for å sitte i styret, og er selvfølgelig avhengig av midler for å få ting til å gå rundt. Pengene som Christoffer og Martin sykler inn går både til velferdstiltak og til forskning, forteller Gorset.