- Solsiden kommer til Levanger, sier Brende. Interiørkonsulenten har tidligere jobbet i Trondheim og har blant annet designet uteområdet til Renaa matbaren på Solsiden. Nå gleder hun seg til å være med å skape utetrivsel i Levanger.

Grill og utekran

Frk. Renbjør tar i bruk tre parkeringsplasser og får 23 kvadratmeter med uteservering, som gir plass til cirka 20 gjester.

- Vi har bestilt sort gjerde som og modulvegger i glass som fungerer som vindskjermer. Vi skal ha parasoller og varmelamper. Jeg ser for meg å ha en gassgrill så vi kan lage noe mat ute. Vi skal også søke på å få bruke mobil ølkran ute, forteller Monica Renbjør.

Endrer image

Monica Renbjør og Ine Johansen åpnet Frk. Renbjør i august i fjor. Tidligere har lokalet på Rådhuset blitt drevet som kafé og bakeri. For å endre utrykket på spisestedet, har Frk. Renbjør blant annet stengt av mellom Rådhuset og spisestedet.

- Vi skal ikke være forbundet med rådhuset og kantina. Vi prøver å få vekk stempelet som konditori og bakeri. Vi er et spisested med alle rettigheter, understreker Renbjør.

- Et stort savn

Interiørkonsulenten gleder seg både til å designe og å ta i bruk uteserveringen.

- Det har vært et savn med en skikkelig uteservering, så det var stor glede da Frk. Renbjør kom til Levanger. Jeg opplever at det er flere som har flyttet hjem etter å ha bodd i storbyer og som mangler slike tilbud.

Renbjør forteller at de er inspirert av utesteder på Solsiden i Trondheim. Hun lar seg ofte inspirere av utesteder når hun er ute og reiser.

- I Stavanger er det vanlig med champagnelunsj. Det skal vi også begynne med neste lørdag. Da setter vi opp menyforslag med champagne til lunsj, sier Renbjør.

Afterski

Hun satser på å ha uteserveringen klar til påske. Da skal den innvies med afterski.

- Det er viktig med tema av og til. På afterski tenker jeg at folk kan ha på skiklær. Folk må gjerne gå på ski på Torsbustaden først, men det er ikke nødvendig, sier Brende.

- Vi skal også leie inn trubadur til kvelden, lover Renbjør. Hun klør etter å få begynne med uteserveringen, men må holde seg tålmodig inntil modulveggene er levert.

- Sola og været vi har nå gjør at jeg blir helt klein etter å begynne, smiler Monica Renbjør.