Holmen kommer opprinnelig fra Trondheim. Det var der hun ble kjent med han som nå er samboeren hennes på Ytterøy. Han har gård der og for tre år siden tok de valget om å flytte dit, slik at han kunne fortsette å drive med melkeproduksjon.

–Det var litt uvant å flytte fra byen og til en liten plass. Jeg er oppvokst på Byåsen og der er man vant til at det går en ny buss om ti minutter hvis du ikke rekker den første. Da er det en overgang å komme til ei øy med rundt 500 fastboende og med litt varierende kapasitet på ferja, sier hun.

Holmen har flere forskjellige utdannelser og er blant annet frisør, hud- og spaterapeut og barne- og ungdomsarbeider.

Salong på gården

Siden hun kom til Ytterøy har hun stort sett vært hjemme med barna, men når deres ett år gamle datter begynner i barnehage til høsten, ser hun muligheten til å etablere sin egen arbeidsplass.

33-åringen tar i bruk frisørutdannelsen sin og starter salong på gården Øvre Erstad. Faktisk er det i samme lokale som svigerfaren hennes Karl Laugsand startet bedriften Svin på Skogen for en del år tilbake.

–I Trondheim ville jeg ikke hatt arbeidsplassen min hjemme, men det blir noe annet her på Ytterøy. Det er ikke så mange alternativer, sier hun.

Kan slippe Levanger-turen

Lokalet er på cirka 20 kvadratmeter og har to frisørstoler og en vask. I starten tenker hun først og fremst å tilby klipping og striping, men etter hvert har hun planer om å ha alt det man finner i en «vanlig salong».

33-åringen har blant annet jobbet som frisør i Praha, og tror kontrasten blir stor når hun skal begynne å jobbe på Ytterøy.

–Det er nok et veldig stort sprik. Kundene kunne ha ganske mye penger i Praha, det har nok mange her også, men de er vel litt mer beskjedne. Det er forskjell på byfolk og bønder, men det er artig å få med seg litt av alt, sier hun.

Tror du det er et marked for frisørsalong på Ytterøy?

–Ja, jeg tror det blir mer lettvint for dem som har travle dager. På Ytterøy samler man gjerne opp ærender slik at man slipper så mange turer til Levanger. Hvis vi har frisørsalong her, trenger man i alle fall ikke dra ens ærend for det, sier hun.

Svaler

Holmen tar sikte på å åpne dørene 21. august, og da vil salongen bli hetende Svalen.

–Det er en haug mellom gården vår og Dragåsen som heter Svalehaugen. Når jeg går tur der flyr det alltid svaler over meg og de bruker å bade i et lite basseng vi har i hagen, så da syntes jeg det navnet passet godt til salongen, sier hun.

Dersom salongen til Holmen går bra, håper hun å kunne utvide med hudpleie i tillegg. Foto: Privat

Mål om å utvide

Dersom bedriften går bra, er drømmen å utvide lokalene slik at hun også kan tilby hudpleiebehandlinger.

–Jeg begynner med frisør, også får vi se hvordan det går. Jeg gjør ikke dette for å bli rik, men for å ha noe å holde på med. Det er ikke bare å velge og vrake i jobber utpå her, så da får vi ta en sats og se hvordan det går, sier hun.

Holmen sier hun på de tre årene hun har bodd på Ytterøy har blitt mer og mer glad i gårdslivet.

–Nå blir det spennende å se hvordan oppstarten av bedriften går, sier hun.