- Hvis vi hadde vært gift ville det vært sølvbryllup, sier driver av Klippehjørnet, Britt Risan til Innherred.

Byttet roller

Risan begynte å jobbe som frisør i 1991 og leide da stol hos Knoll og Tott, hvor Helge Westerfjell var en av driverne.

- I 2009 bestemte jeg og to andre oss for starte Klippehjørnet, mens Helge var på Knoll og Tott i et år til før det gikk konkurs, forteller Risan.

Det var da at Risan inviterte Westerfjell til å komme dit. Det begynte altså med at hun leide hos Westerfjell, men så ble rollene snudd på.

- Nå er det jeg som driver salongen og Helge som leier stol hos meg, sier hun.

Lite krangling

Nå er det 25 år siden de først begynte å jobbe sammen, og det har ifølge Risan vært lite krangling.

- Man innretter seg etter hverandre, og jeg har jo nesten blitt bedre kjent med Helge enn med mannen min, for vi er veldig mye sammen, sier Risan og ler.

- Vi har vel vært enig om det meste gjennom årene. Jeg trives også med at vi har byttet roller, det passer meg bra når jeg begynner å bli så gammel, sier Westerfjell, som nå har jobbet som frisør i 35 år.

Arnfinn Larsen, som sitter i frisørstolen, har vært fast kunde hos Westerfjell i 35 år. Foto: Kristin Heggdal

Færre kunder

Det er foreløpig kun Risan og Westerfjell som holder til i salongen, men snart får de også selskap av Karine Aasen Røstad fra Design 2000 i Jernbanegata, som legges ned i slutten av juni.

- Flere har vi ikke plass til føler jeg, sier Risan.

Driveren sier de merker at det er noen færre kunder nå enn tidligere på grunn av mindre aktivitet i sentrum, i tillegg til stadig flere salonger.

- Per dags dato er det syv frisørsalonger i sentrum, og da tar jeg ikke med Trekanten eller Magneten. Jo flere salonger det blir, desto flere blir det å fordele kundene på. Så jeg synes det har vært roligere fra jul og utover nå, og jeg synes ikke vi trenger flere salonger i sentrumskjernen, sier hun.