Nordlendingene er stadig ivrige på å fusjonere med Høgskolen i Nord-Trøndelag. Onsdag ble universitetet vedtatt fusjonert med Høgskolen i Nesna, etter et endelig vedtak i styret ved Universitetet i Nordland samme formiddag. Vedtaket gjør at utdanningsinstitusjonene i nord nå skal formalisere fusjonsarbeidet og bygge en felles institusjon som er styringsdyktig allerede fra 1. januar neste år.

Vil ha HiNT

I styrevedtaket heter det også at styret ved UiN stiller seg fortsatt positive til å gjennomføre fusjon med Høgskolen i Nord-Trøndelag, slik planen har vært siden i lengre tid.

Styret ved HiNT møtes neste onsdag, og skal da ta endelig stilling til hva høgskolen ønsker å gjøre med fusjonsmulighetene med storebror i nord.

­- Styret for Universitetet i Nordland er positiv til å gå inn i videre arbeid med gjennomføring av fusjon med Høgskolen i Nord-Trøndelag. Dersom styret i HiNT fatter vedtak om fusjon med UiN, må en ny fusjonsplattform fremforhandles for den nye institusjonen, heter det i vedtaket som ble gjort ved Universitetet i Nordland onsdag.