Mandag og tirsdag skjedde det to nye episoder ved den mye omtalte jernbaneovergangen. Renate Bakken, som bor i Holåsen på Skogn, var vitne til den første hendelsen, mandag kveld.

- Jeg så at bommene var nede i åtte-tiden, så jeg handlet på Bunnpris før jeg skulle kjøre hjem. Da jeg kom ut et kvarter senere var bommene stadig nede. Etterpå gikk det nok minst like lang tid før bommene plutselig gikk opp igjen, sier Renate Bakken.

Hun var en av mange som var vitne til tekniske problemer ved bommene ved jernbaneovergangen som deler Skogn sentrum i to mandag kveld. En rekke biler ble stående i kø da bommene ikke gikk opp slik de skulle, og mange snudde og kjørte rundt via Korsbakken og andre sideveier.

- Men verst er det at vi så syklister som sprang over skinnene ved overgangen mens bommene var nede. Bare et minutt senere kom lokaltoget, og like etterpå kom det også et godstog, sier Bakken.

Gjentok seg tirsdag morgen

Da 8-toget passerte Skogn tirsdag morgen gjentok dette seg. Bommene ble stående nede ca 10 minutter fra 08.13 og framover. Foran bommene sto det flere biler, samt en stor mengde skolebarn som var på veg til Skogn barne- og ungdomsskole.

En tipser, som satt i egen bil og ventet ved jernbaneovergangen, observerte da følgende som han synes er verdt å nevne i avisa.

– En voksen mann kom gående og stilte seg kort tid foran bommen. Så gikk han bare over, like foran ungene som tålmodig sto og ventet på at bommene skulle gå opp. Et dårlig forbilde for barna. Jeg hadde mest lyst til å løpe ut av bilen og komme med noen alvorsord, forteller mannen.

Han anslår at det gikk i underkant av 10 minutter før bommene igjen ble løftet opp og gående, syklende og bilister igjen kunne bruke overgangen på normalt vis.

Syklister gikk over

Tilbake til mandag kveld og Renate Bakken. Hun er en av flere som har engasjert seg i den utlovte ombyggingen av jernbaneovergangen i Skogn sentrum. Planene har eksistert i en årrekke, men har tatt lang tid å utrede. I mellomtiden har det gamle tekniske anlegget som styrer bommene gjentatte ganger blitt utsatt for tekniske problemer. Det har gjort at bommene ved flere anledninger ikke har gått ned før togene har kjørt forbi. Mandag kveld gikk bommene derimot ikke opp igjen, og trafikken ble stanset.

- Jeg har snakket med Jernbaneverket, som sier at flere har meldt inn problemene. Etter hvert gikk bommene opp igjen, men jeg følte meg ikke trygg da jeg kjørte over skinnene da det ikke var noen fra Jernbaneverket på stedet, sier Bakken.

Ikke fortgang

Hun legger til at hun for 4,5 år siden var med på et møte hvor hun representerte Holåsen Vel og lokalbefolkningen i et møte med Jernbaneverket, Levanger kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.

- Da ble vi lovet fortgang i ombyggingen. Er dette fortgang, spør hun?

Skjønner reaksjonene

Dag Svinsås er kommunikasjonsvakt i Jernbaneverket, og opplyser at deres rapporter viser at bommene var nede i cirka 20 minutter.

- Vår togleder fikk opp bommene med fjernstyring. Hendelsen vil nå bli rapportert, og vi er klar over at denne overgangen ikke har en god løsning, sier Svinsås.

Han har forståelse for reaksjonene fra lokalbefolkningen, som ikke føler seg trygge på overgangen.

- Vi ser samme problemer som dem. Togene kommer også fra begge veier, noe ikke alle er like klar over. Vi har forståelse for dette, sier han.

Jernbaneverket iverksetter nå rutinemessige undersøkelser av bommene.