Fredag startet påskeberedskapen til Røde Kors. Nå venter flere dager på Vulusjøen, hvor medlemmene i korpset er klare til å rykke ut dersom det skulle skje noe.

–Vi skal være på fjellet hele tiden, i alle fall så godt det går. Det er litt få medlemmer som klarer å stille, på grunn av jobb og andre ting, men vi er i alle fall to til tre personer der, sier operativ leder i Levanger Røde Kors, Marius Moe.

Moe påpeker at de gjerne skulle hatt flere medlemmer, spesielt i travle perioder som påska.

Tilbyr hytteeiere nødplakater

Røde Kors har beredskap på Vulusjøen frem til mandag 17. april, og skal blant annet være tilstede under åpen dag på Skallstuggu skjærtorsdag. Der vil de tilby hytteeiere nødplakater.

–De kan da få et ark med kartreferanse til hvor hytta deres ligger, dersom det skulle skje noe der og de trenger hjelp av oss. Da kan de bare ringe oss og lese opp referansen, og da det blir mye enklere for oss å finne frem, sier Moe.

Røde Kors har også det som kalles ervervskjøring, hvor de kjører folk inn til hyttene sine med mat og utstyr, dersom de har behov for det.

–Dette er hovedsaklig på Vulusjøen, men vi kjører som oftest der vi blir spurt, sier han.

Operativ leder i Levanger Røde Kors, Marius Moe, håper mange tar turen til fjellet i påska. Foto: Kristin Heggdal

Kaffe og vaffel

Hjelpekorpset kjører dessuten rundt på fjellet en tur hver kveld for å se at alt er greit.

- Hvis det er snø, blir det også litt øvelser for å vite hva vi skal gjøre i ulike situasjoner, sier Moe.

Moe håper ellers det blir mye folk på fjellet i påska og at været holder seg bra.

- Det er ikke så mye snø nå, men det kan bli bra likevel. Folk må ikke være redd for å komme bort til oss på hytta, vi er der hvis noen vil høre hva vi driver med eller bare ta en kaffe og ei vaffel, sier han.