Fint med engasjement

– Engasjementet i saken har vært positivt og synliggjør verdien av å ha et knutepunkt for sosial deltakelse og aktivitet på Stekke, konkluderes det i utredningen.

Frivilligsentralen skal sikre det sosiale

Målet er også stadig å ha det nye tilbudet på plass fra 1. august. Da vil følgende skje:

– Det ansettes en ny koordinator i fast stilling.

– Dagtibudet Kontakten blir en del av det nye aktivitetstilbudet fra 1. oktober. En kartlegging av dagens deltakere sine interesser og hva de vil bidra med i det nye tilbudet er allerede igang. Kontakten har allerede en ansatt i 50 prosent stilling.

– Pårørende kan kjøpe middag gjennom matombringingstjenesten, og beboerne kan velge om de vil ha matombringing i egen leilighet eller i fellesarealet om de ønsker.

– Kulturtjenesten i kommunen skal bidra med formidling av ulike kulturaktiviteter.

– Mer fremtidsrettet

Målet er at knutepunktet skal bidra til et mangfold av aktivitetstilbud for personer fra 18 år og oppover, der brukerne i stor grad bestemmer innholdet.

– Det nye dag-, lærings- og mestringstilbudet vil omfatte flere innbyggere og være mer fremtidsrettet og hensiktsmessig for målgruppen, konkluderer Anne Kari Haugdal i sin saksutredning for rådmannen.

Populært sted

Det siste året har det vært rundt 20-25 personer innom hver dag for å spise middag på Stekke. Den daglige lederen har ordnet med litt ulike aktiviteter annenhver mandag, som kortspill og maling.