Vi har flotte ungdommer i Verdal. Vi ser det på alle arenaer der ungdom ferdes. Også elevundersøkelsen viser det. På slutten av 1990-tallet kunne vi ofte se negative avisoppslag der Verdalsungdom var involver. Noe måtte gjøres, og det ble satset bredt på forebyggende tiltak for å bedre situasjonen. MOT var en av flere satsinger.

Over år har vi sett en positiv utvikling i ungdommenes verdivalg og holdninger. Er det da klokt å si seg fornøyd med dagens situasjon og legge ned en av de viktigste satsingene som har gitt dette resultatet.  Nei, mener Senterpartiet i Verdal. I vårt program sier vi et tydelig JA til å satse videre på MOT.

Ungdommen er vår framtid, de skal vi lytte til. For veldig mange betyr MOT mye: Over 70% av elevene på ungdomsskolene i Verdal synes det er bra at vi har MOT på skolen og over 60 % Verdal uttaler at MOT bidrar til et bedre klassemiljø der forskjeller aksepteres. Omtrent det samme antallet sier at de har blitt flinkere til å bry seg om andre og gjør det lettere å ta bevisste valg. Forskning viser at MOT-skoler reduserer mobbing og mistrivsel, og har elever med mer optimisme og mot.

MOT i Verdal har utviklingsmuligheter, med da må vi stå samlet om denne satsingen både administrativt og politisk.  Senterpartiet ser at MOT sitt arbeid er viktig for ungdommen vår og dermed for kommunens utvikling framover. Vi kommer selvsagt til å stemme nei til forslaget om å legge ned MOT på mandagens kommunestyremøte.

Verdal trenger ungdom som har mot til å leve, mot til å bry seg og mot til å si nei.

Marit Voll

Ordførerkandidat for Senterpartiet