Det kommer Bakverket til å gjøre for all fremtid, for det var nettopp på 8. mars i fjor at de åpnet dørene i Teglverket på vegen mellom Verdalsøra og Stiklestad.

– Vi tar ett år av gangen. I dag feirer vi ett år, og da er målet å kunne feire toårsdag også, sier Inger Anne Helgås, som på jubileumsdagen er alene på jobb. Kollega Ida Christine Aarvik Fikse er nemlig hjemmeværende med sykt barn denne dagen.

Artig og litt slitsomt

Det første året har ifølge Helgås vært preget av mye hardt arbeid, men det har også vært lærerikt og artig.

– Vi har hatt enkelte arbeidsdager på 20-21-22 timer i strekk, men med litt hvile etterpå så gyver vi løs igjen. Etter hvert som vi har tilegnet oss mer erfaring har ting gått lettere, og alt i alt har driften gått veldig bra, oppsummerer hun.

Da de startet opp for ett år siden visste de ikke helt hva de gikk til, og hvor populært bakeriet kunne bli. Resultatet er god utvikling for all slags kaker (Bakverket har spesialisert seg på unik dekorering av sjokoladekaker, bløtkaker, marsipankaker og andre slags kaker med både motiv og bygging av ting og tang oppå) og ferske brødvarer, og flere har etter hvert fått opp øynene for koldtbordleveransene.

– Det som det gjenstår litt på er hverdagskundene, idet vi har som mål å være et sted for matpakker til lunsjen og enkle middagsretter også, som vårruller, lapskaus, gryterett, skinkegrateng og fiskegrateng. Om folk tar kontakt en liten stund i forveien, så leverer vi det varmt når de kommer innom, sier Inger Anne Helgås.

Sosiale medier

Bakverket er åpent tirsdag til lørdag, med langåpent på torsdagene. De driftige kvinnene jobber også etter åpningstid på torsdagene for å gjøre klart til bestillingene inn mot helgen. Hyttefolket er blant dem som regelmessig er innom det lokale bakeriet før de drar til fjells.

På ettårsdagen ble kundene påspandert kake og kaffe, og dessuten var det tre-for-to-tilbud på både kanelsnurrer og andre søtbrød, og på de populære grovbrødene med havre og rug.

– Mange tar kontakt med oss gjennom sosiale medier for å sikre seg dagferske brød, forteller den daglige lederen.

Flinke kvinner

Når Innherred.no besøker bedriften på ettårsdagen er Tove Andersson Lindseth innom. Hun er en relativt fast kunde på Bakverket.

– Jeg har vært her noen turer ja, og etter at jeg fikk smaken på havrebrødet deres på martnan i fjor, så har det vært en favoritt, sier Lindseth og benytter seg av tre-for-to-tilbudet.

– Det er et veldig godt brød. Dem e flink, veitjan, sier hun.

Imponert over pågangsmot

Roy Anders og Bodil Berg er to andre faste kunder på Bakverket. De har med seg sønnen Håkon når de er innom på jubileumsdagen.

– Jeg er imponert over pågangsmotet til driverne, jeg beundrer dem for det. De fortjener all mulig støtte fra lokalbefolkningen, sier Roy Anders Berg. Før jul ble han sågar spurt om han hadde noen innspill til hva de burde by på inn mot høytiden.

– Jeg tror ikke jeg var den rette til å spørre om det, men jeg tenkte meg litt om og sa fattigmann, gliser han.

Småbarnsmødre

Inger Anne og Ida har klart å gjøre Bakverket til levebrød, og har ikke en dag angret på at de tok sjansen og kastet seg uti det med sin store drøm om eget bakeri.

– Vi har hele vegen hatt en stor felles interesse i å klare det, og når det er litt tyngre dager så motiverer vi hverandre til å holde det oppe, sier Inger Anne Helgås.

De to er begge småbarnsmødre, Ida med to jenter på fem og to, mens Inger Anne har to jenter på tre og sju.

– Barna er i samme barnehage i Leksdal, og fedrene hjelper jo også til, smiler hun.  Inger Anne er separert, og er full av lovord om hvordan ting ordner seg på familiefronten.

– Besteforeldrene er også flinke til å hjelpe til når det er som travlest, skryter hun.