Litt over klokken tre lørdag ettermiddag ble politiet varslet om en bilbrann utenfor Rema 1000 ved Amfi Verdal. Både de og Innherred brann og redning rykket ut til stedet, og brannmannskapet rakk å ta hånd om situasjonen før det ble utviklet flammer.

Hele situasjonen oppsto da Jan Arild Østerås og familien satte seg inne i bilen, en Opel Safira, og skulle til å kjøre hjem fra senteret. Han vridde om nøkkelen og startet den opp, og plutselig kjente de alle en merkelig, vond lukt.

– Så så jeg plutselig svart røyk komme ut fra taktekket og sælehullene, og taket begynte å bule ut, forteller Jan Arild.

– Dere så ikke noen flammer?

– Nei, men det var rett før.

Innherred brann og redning måtte kutte opp taket i bilen for å ta hånd om problemet. Foto: Anders Romsøy Johansson

Alle fire hoppet ut, og brannvesenet ble varslet umiddelbart. De ankom stedet og fikk slukket branntilløpet etter å ha skåret hull i taket. Det skal nemlig ha vært snakk om en kortslutning i en av ledningene i kupeen. Dét forteller brannmannskapet på stedet til lokalavisa.

– Sånt skal jo ikke skje, men det hender jo, slår de fast.

Etter hendelsen kunne man se taket på bilen bule ut litt, med noen brune merker etter varmen fra branntilløpet.

Modige gutter fikk bamse

I tillegg til nevnte Jan Arild satt kjæresten hans, Siv Anita Leknes, og deres to sønner, Felix (6) og Jan Emilian (4). De to unge guttene innrømmer at de ble litt redde da situasjonen oppsto, med røyk og brannvesen og det hele, men de var med godt mot da avisa traff dem.

– Mamma ble redd, kan en av dem fortelle, og det sier Siv Anita seg enig i.

– Brannvesenet skar hull i taket, forteller Felix.

Begge to fikk bamser av Innherred brann og redning etter hendelsen, to bjørner kalt Bjørnis. Slike gir brannmannskapet ut til barn som har vært oppe i det som kan være traumatiske opplevelser. En tur i brannbilen fikk de også.

Innherred brann og redning og politiet rykket snarlig ut til stedet. Foto: Anders Romsøy Johansson