Stine Nygård Fagerli (25) bor nå i Sømna, og startet i august som trener og spiller i Brønnøysund IL. Der har hun målsettingen klar: Opprykk i første forsøk - fra 4. divisjon.

Starten ble akkurat som hun håpet på. I første seriekamp vant de 24-14 over Sparbu foran fulle tribuner i Brønnøyhallen.

Selv scoret hun fire ganger fra sin backposisjon i første omgang, og da hun ble satt frimerke på etter pause gikk hun like godt av banen for å lede laget fra sidelinja. Fagerli tok seg samtidig av tre straffekast, og ble lagets toppscorer i åpningskampen. Det forteller Brønnøysunds Avis. På Banett.no er det også video fra kampen.

Flyttet med samboer og sønn

I avisa ble hun før kampen portrettert som Brønnøysunds nye spillende trener.

Året hun debuterte i eliteserien traff hun sømnaværingen Andreas Dahle i kroppsøvingslærerklassen ved HiNT. I sommer flyttet de til hjembygda hans sammen med sin elleve måneder gamle sønn Johannes. Andreas skal etter hvert ta over gården etter foreldrene.

Stine Nygård Fagerli har fått seg jobb som tilkallingsvikar på Berg og Vik skole. Men som småbarnsmor har hun uansett ingen problemer med å få dagene til å gå. Samboerparet skal også pusse opp huset på gården i tiden fremover.

På fritida liker Stine Nygård Fagerli å tegne, bake og gå turer i skog og mark.

– Det er flott natur og fine turmuligheter her på Helgeland, konstaterer hun.

Det beste minnet fra tiden i Levanger HK har hun fra sluttsekundene i en kamp mot Våg Vipers, da hun satte inn utlikningsmålet foran ett tusen fantastiske hjemmesupportere.

Får ros for å være tydelig

Den nye treneren i Brønnøysund får ros av spillerne.

– Hun er håndballfaglig veldig dyktig, og tøff og klar på hva hun vil. Hun sier i fra, tar ting med en gang, stopper spillet, utfordrer og bevisstgjør oss på hvilke valg vi gjør, sier kaptein Christina Brekk til Brønnøysunds avis.

Samboer Andreas fikk ikke sett trener- og spillerdebuten for Brønnøysund IL.

– Du må ikke legge kampene midt i fjøstida, fleiper han overfor sin samboer.

P.S. En annen tidligere LHK-spiller, målvakt Mari Sørholt, er i år ny i 2. divisjonslaget Bravo i Tromsø. De vant også i serieåpningen.