Kun to poeng var godt nok for Levanger i dette oppgjøret, og hjemmelaget rodde det hele i land takket være god lagmoral og en glimrende Ane Bolstad i mål. Gjestene førte det hele i lange perioder, og gikk til pause med 15-13-ledelse. Men etter sidebytte klarte LHK å skjerpe seg, Janne H. Eklo storspilte framover mens Bolstad vartet opp med et tosifret antall redninger. Dermed holdt det så vidt det var.

Høye skuldre

- Vi måtte vinne og gjorde det. Nå skal vi ikke tape flere kamper i serien, sier Izabela Duda, som debuterte som spillende trener etter at dansken Jens Steffensens epoke var over.

Duda og Velaug Brenne har overtatt ansvaret, og har en del å jobbe med. Jentene sliter ikke minst med prestasjonspresset, og var tydelig preget av det i dag også:

- Vi kan så mye mer enn dette, men jentene har høye skuldre og binder seg altfor mye. Dette skal bli bedre etterhvert, nå var det utrolig viktig å ikke avgi poeng, sier Velaug Brenne.

Kamprusten

Om lag 300 tilskuere så kampen i Trønderhallen. Janne H. Eklo ble kampens toppscorer med 12 mål, mens Sara Rønningen satte punktum da hun smelte inn 29-27 og sikret seieren i sluttminuttet. Duda spilte sin første seriekamp for LHK, og hun er fortsatt ikke hundre prosent etter skulderskaden som satte henne utenfor fra sesongstart:

- Jeg trente i går med laget, men trenger definitivt tid til å forbedre håndballformen, sier den polske 36-åringen, som jublet høyest av alle etter dramaet i Trønderhallen i kveld.