Startskuddet for turtilbudet Ti på topp gikk ved midnatt søndag og turfolket sto klare allerede da klokka slo tolv. Turvenninnene Hege Ovesen og Malin-Agnete Røssing fra Levanger og Skogn kvitterte i boka på Kattangen akkurat klokka 24. En drøy time senere var de på Bokkhaugen og deretter Far etter folk og Falstadstien klokka 03.33.

– Jeg vet det er mange som bruker å gjøre dette, å ta de første postene denne natta. For oss var det første gang. Det var et morsomt stunt å gjøre, forteller en litt morgentrøtt Hege Ovesen.

Ga seg etter fire poster

De fire utvalgte postene var naturligvis ikke de mest krevende turene, i og med at ferden gikk midt på svarteste natta.

– Vi hadde mål om å ta seks poster i natt, men været tilsa at det var uforsvarlig. Det snødde og blåste en del. Skal gjøre noe sånt, anbefaler jeg at man gjør det i et område hvor man er godt kjent. Terrenget forandrer seg når det er mørkt. I tillegg var det begrenset sikt på grunn av snødrev. Men for oss gikk det veldig bra, forsikrer hun.

Setter pris på turtilbudet

Ovesen og Røssing har mål om å ta alle tjue postene i løpet av sesongen.

– De neste turene blir nok i dagslys og vi skal på alle toppene før vi gir oss. Hunden min Lava skal også være med. Vi setter stor pris på tilbudet og det er ekstra positivt at turene er tilrettelagt for alle, uavhengig av fysisk form. Det er lange og korte turer, i lett og mer krevende terreng, reklamerer Ovesen.