18 spillere er med når Team BDO, eller kretslaget om man vil, for 2001-modellene i Trøndelag reiser til Vejle i Danmark på kampsamling uka før vinterferien.

– Det blir kjempeartig. Jeg får møtt nye folk og får sett litt hvilket nivå danske fotballspillere på min alder ligger på, sier Elias Einarsen Hansen.

Det vet han foreløpig lite om, men han tror de er gode.

Eneste lokale

14-åringen fra Verdal (fyller 15 først sent i august) har over en lengre periode vært med på samlinger med Team BDO. Han er den eneste spilleren fra klubber i Verdal og Levanger som er med på danmarksturen i sitt kull, der seks av de uttatte spiller for RBK, tre for Byåsen, to på Nidelv og to på Stjørdals-Blink, mens Sverresborg, Egge, Inderøy, Neset og Verdal har med en spiller hver.

Mest kjent av dem, Edvard Sandvik Tagseth fra Neset, som i høst signerte en såkalt prekontrakt med Liverpool.

– Han er nok hakket bedre enn meg, smiler Elias Einarsen Hansen når Innherred.no lar unggutten ta en kort pause fra timen i valgfag fysisk aktivitet og helse på Verdalsøra ungdomsskole.

Tre G16-lag i Verdal

Han synes BDO-samlingene er et flott tilskudd til treningshverdagen i Verdal IL, der han i år er en del av G16-laget.

– Den største forskjellen er tempoet. Det går mye fortere på treningssamlingene. Samtidig er det å være med der en motivasjon til å jobbe enda hardere for å bli en god fotballspiller, sier Elias Einarsen Hansen.

G16-troppen til Verdal IL består i 2016 av 45 spillere, som er fordelt på tre lag, litt etter ambisjonsnivå. De har treningstid samtidig, men holder på i ulike grupper. I tillegg til fellestreningene mandag til torsdag, blir det gjerne en futsalkamp i helgene sammen med lagkompisene på The Underdogs. På ski går han også.

– Jeg konkurrerer ikke på ski lenger, men jeg går fortsatt en del på ski for å trene kondisjon og styrke. Jeg er i aktivitet hver dag, sier 14-åringen.

Håper laget gjør det bra

På fotballbanen spiller han i utgangspunktet midtbane og offensiv midtbane, selv om han i uttaket til Vejle-samlingen er tatt ut som angrepsspiller.

– Hva er dine fremste kvaliteter?

– Det er kanskje ikke jeg den rette til å vurdere, men jeg føler at jeg har et godt blikk for spillet, er en god pasningslegger og har et bra skudd.

Den ambisiøse fotballgutten trekker frem laget mer enn seg selv når han blir spurt om ambisjonene.

– Målet mitt for denne sesongen er å bidra til at Verdal kjemper i toppen av og kanskje vinner 0. divisjon på G16. For egen del håper jeg å bli tatt ut til BDO-samlingen i Manchester senere i år.

Tidlig avreise

Men først er det altså Danmark. Eller aller først, en kampsamling med Nordmøre og Romsdal i Abrahallen søndag 14. februar. Onsdag 17. februar klokken 04.30 på morgenen er det oppmøte på Værnes, og utpå formiddagen er spillerne og lederne fremme i Vejle. Samme dag er det kamp mot OB, torsdag mot AB og fredag mot Örebro. Lørdag og søndag er det plasseringskamper.

Spillerne bor på hotell, og det kan også bli tid til litt andre aktiviteter.

– Det blir gøy å bli kjent med andre fotballspillere og kanskje få seg noen nye venner. Jeg gleder meg veldig, sier Elias Einarsen Hansen.