Det har vært mange motargumenter etter at Norges fotballforbund annonserte den nye regelen om at å hente ballen ut av motstanders mål skulle resultere i gult kort. På lørdag da SPKL Nessegutten spilte bortekamp mot Gimse IL i OBOS cup ble Nesseguttens Svein André Lagesen utvist for nettopp dette, vel å merke etter å ha fått sitt andre gule kort. Det første kom i det 67. minutt etter ei takling.

– Jeg fikk to gule kort på tre minutter. Utvisningen kom i det 70. minutt. Jeg hadde nettopp skåret mål og redusert til 1-2. Jeg plukket med meg ballen for at vi skulle komme raskt i gang igjen og tenkte overhodet ikke på den nye regelen. Jeg hadde hørt snakk om det, men koblet ikke akkurat der og da i kampens hete, sier Lagesen.

At dommeren før kampen forklarte regelen på norsk-nederlansk til en «stand in» for en syk Nessegutten-trener gjorde ikke saken noe enklere.

– Utvisningen ødela kampen

Gimse hadde fått utvist sin keeper kun minutter før Nesseguttens skåring etter at målvakta som bakerste mann felte en Nessegutten-spiller. Kort tid etter kom reduseringen og Lagesen mener de ville hatt gode muligheter til å snu kampen om han ikke hadde blitt utvist.

– Vi var på vei tilbake i kampen og kunne ha snudd dette om vi hadde unngått utvisning. Utvisningen ødela på mange måter vår mulighet til å komme tilbake.

– En dårlig regel

Det var heller ikke noe klammeri i målet da Lagesen førte ballen fra motstanders mål til midtbanen, noe som gjorde situasjonen enda mer vanskelig å akseptere.

– Jeg synes det er en dårlig regel. Det er strengt å gi gult kort for dette når det ikke er noe krangling om ballen inne i målet, mener han.

Kampen endte 3-1 til Gimse, etter at hjemmelaget økte ledelsen åtte minutter før slutt.

Nessegutten tapte også sin første kamp i OBOS-cupen, 2-5 hjemme mot Leik. De spiller siste kamp i gruppespillet mot Egge først i juni.

– Det ser mørkt ut med tanke på avansement nå. Men cupen er mest som oppkjøring til seriestarten for vår del.

Rosseland-spiller førstemann (?)

Klubben Rosseland på Jæren ble trolig den aller første klubben til å bli rammet av den nye regelen. I kampen mot Skjold i 4. divisjon forrige lørdag, 2. april, reduserte Samuel Danby til 2-3 på overtid og tok med seg ballen ut av målet, fikk sitt andre gule kort og dermed rødt.

Innherred.no takker Marius Helgå via Eirik Aase på Twitter for denne opplysningen.

Svein Andre Lagesen.