– Vi står parat med frokost og frukt fra klokka 07 tirsdag morgen i Sejerstedts park i Levanger sentrum, sponset av lokalt næringsliv. Vi håper mange tar sykkelen til jobb og skole denne dagen, sier Ranka Eric Kvarving i Levanger næringsforum.

Aksjonen varer i 60 dager

Sykle til jobben arrangeres for 43. gang på rad i år. Det er en nasjonal aksjon som passer for alle uansett alder, form eller treningsform ifølge daglig leder for Bedriftsidretten i Nord-Trøndelag, Ragnhild Dullum Knudsen.

– Sykle til jobben-aksjonen er et lavterskeltilbud som har fokus på å få folk til å komme seg i fysisk aktivitet. All aktivitet kan registreres og gir poeng. Her kan man delta alene eller i lag på 2-5 personer. Aksjonen varer i 60 dager fra 19.april til 17.juni, informerer hun.

Påmelding skjer på sykletiljobben.no og har åpnet.

– Nytt for året er at registrering av aktivitet kan gjøres via appene Endomondo og Strava, samt på nett på sykletiljobben.no.

HNT best i landet for andre gang

I Sykle til jobben 2015 var det 1980 aktive deltakere fra 136 bedrifter i Nord-Trøndelag. Helse Nord-Trøndelag ble kåret til sprekeste bedrift i Sykle til jobben i 2015, for andre året på rad.

– Nasjonalt var det 27.000 deltakere med i fjor, og i år skal vi bli enda flere. Vi ønsker gamle og nye deltakere velkommen til å melde seg på årets aksjon. Bli med på vårens utfordring. Dette blir gøy.

Tour de Tomtvatnet, bedriftsidretten i Levanger kommune samarbeider med bedriftsidretten i Nord-Trøndelag og Levanger næringsforum om sykkelfrokosten tirsdag morgen.