Tirsdag sesongåpnet laget på Guldbergaunet mot Steinkjer2, og vant 2-1. Lørdag 7. mai klokken 14.00 spilles årets første hjemmekamp mot Kolvereid, og med gratis inngang håper Vinne Toppfotball at et par hundre tilskuere vil omkranse gressbanen i grenda.

Sist uke engasjerte trener Jon Birger Selnes trioen Johannes Sørli Hagerup, Tor Arne Blybakken Leirset og André Gundersen til å sette poteten i jorda på Vinne stadion. For i god Nils Arne Eggen-ånd skal ikke noe feires før poteten kan tas opp på høsten. Men nå er i hvert fall grunnlaget lagt.

Startet perfekt

Ingen av de tre har noen erfaring fra potetsetting fra tidligere, så sjefen sjøl måtte instruere. Til slutt var imidlertid potetrennene klare, poteten i jorda og sesongen klar til å begynne. Kampen mot Steinkjer2 noen dager senere ble en kamp etter trenerens hjerte.

– Vi vinner fortjent 2-1, og det legges ned mangfoldige meter. Vi presterer som et lag, fastslår Jon Birger Selnes.

Etter 25 minutters spill brøt Inge Dretvik et Steinkjer-angrep, og spilte frem Lars Mathisen som likegodt dunket ballen i mål fra 30 meters hold. Samme Dretvik var den som la opp til 2-0-målet også. Fem minutter før pause fant han Åge Marius Christiansen, som satte ballen vakkert i mål fra omlag 20 meters hold, litt skrått.

Dagens kung

Midtveis i andre omgang fikk hjemmelaget en redusering, men klarte ikke å komme nærmere. Istedet ble de grinete og redusert til ti mann etter en ufin takling med fem minutter igjen å spille. Til sammen pådro de gule og svarte seg fire gule og altså et direkte rødt kort.

– Jeg er fornøyd med hvordan guttene holder hodet kaldt, og hele laget fortjener ros i dag. Samtidig vil jeg trekke frem Sigurd Aabakken som dagens kung, sier trener Jon Birger Selnes.

Lørdag ettermiddag står årets første hjemmekamp for tur. Selv om årets nysignering Johannes Sørli Hagerup fra Ski og fotballklubben Lyn ikke er noen potetsettingsekspert, kan han bli nyttig når kampene spilles med ekte gress under beina.

– La oss kalle ham en referanseløper, spøker Selnes.

Ikke bare tull

Ved siden av banen ligger nå flere poteter som sannsynligvis allerede har grodd godt nede i jorda. Tidlig potetopptaking blir det nok likevel ikke, siden det er en ganske kronglete veg til opprykk, der laget både må vinne serien og sluttspillet om kretsmestertittelen for å få bli med i den nye kretsserien (nivå fem).

– Vi må ha det litt artig, fastslår Selnes, som samtidig poengterer at Vinne Toppfotball ikke bare er fagre ord og ablegøyer.

– Ambisjonen er opprykk, og vi har hatt to treninger i uka siden starten av desember, med godt oppmøte, bra trøkk og høyt nivå. Nå går vi over til én økt i uka, til gjengjeld blir den to timer lang. Kampen mot Steinkjer var dessuten den første av ni kamper frem til 25. juni, så det blir en tøff tid fremover til 5. divisjonslag å være, sier han.

Skryter av ikke-referansespillerne

Vinne-troppen består av 26 mann i alderen 19 til 44 år, deriblant flere med erfaring fra 2. og 3. divisjon, såkalte referansespillere.

– Det er i overkant mye fokus på dem, synes jeg, sier André Gundersen. Den mangeårige verdalsspilleren mener det er mer grunn til å la seg imponere av de på Vinne-laget som har spilt der lenge, og de som ikke var de mest fremtredende i junioralder i verdalsdrakt.

– Da jeg kom hit i vinter tenkte jeg om enkelte at de kom til å slite med å henge med, men de tankene må jeg virkelig ta i meg. Her er det gutter som har tatt store steg, sier André Gundersen.

Til høsten vil det vise seg om laget har krafset til seg nok poeng og om spillerne har tatt like store steg i landbruket som på fotballbanen. Potet og peng, kjerring og seng, det er kanskje alt en Vinne Toppfotball-spiller treng.