- Jaaaada! Fy, så gøy, utbrøt en overlykkelig Lukas Larsson Røtting fra klasse 9D ved Levanger ungdomsskole etter å ha spurtslått motstanderne på oppløpet i det aller siste stafettløpet i Tinestafetten på friidrettsbanen på Moan tirsdag. Det ble kamp til siste meter for å vinne etappen og sikre seg finaleplass i regionsfinalen på Guldbergaunet i Steinkjer 19. mai. Det sørget Røtting for på vegne av sitt stafettlag, og ble belønnet med klemmer, applaus og jubel fra sine medelever.

- Det ble en skikkelig spurt på slutten der, men det gikk jo bra, sier han fornøyd og stiller seg opp for fotografering sammen med resten av laget. Rundt dem står medelever og lærere klare med mobilkameraene.

Klassevinnerne

6. kl.

1. Frol barneskole, lag 4.

2. Skogn barne- og ungdomsskole, lag 4.

7. kl.

1. Frol barneskole, lag 1.

2. Ørmelen skole, lag 4.

8. kl.

1. Levanger ungdomsskole, lag 7.

2. Levanger ungdomsskole, lag 1.

9. kl.

1. Levanger ungdomsskole, lag 4.

2. Levanger ungdomsskole, lag 5.

Åpen klasse (ikke finale):

(Barnetrinnet)

1. Åsen barne- og ungdomsskole, lag 1.

2. Garnes oppvekstsenter.

Verdens største

Over 100 lag og 800 barn deltok på tirsdagens utgave av Tinestafetten på Moan friidrettspark i Levanger. Løpsstafetten er et årlig arrangement, som omtales som verdens største stafett. Sonestevnene fordeler seg på fem steder i Nord-Trøndelag, deriblant Levanger, Stjørdal og Steinkjer.

De to beste lagene i hver klasse kvalifiserer seg til finalen i Tinestafetten og vinner en gratis friidrettsdag på Guldbergaunet stadion med kvalifiserte trenere fra idrettslinja ved Steinkjer videregående skole. Der får elevene innføring i ulike friidrettsøvelser, mens lærerne ved vinnerskolene får et repetisjonskurs som aktivitetsledere. Det er også grunn til å tro at gode plasseringer henger høyt for å kunne slå de andre skolene i området.

- Vi har trent litt på stafett i gymmen, men egentlig ikke så mye. Men det gikk bra, og vi er veldig fornøyde med å vinne, sier Ulrik Sørli og hans medelever på laget til klasse 8E ved Levanger ungdomsskole.

De vant sin etappe under ledelse av trener og medelev Mathias Kvam.

- Kjempefornøyd, oppsummerer Kvam kjapt på vegne av laget sitt.

Frol trår til

Stafetten arrangeres lokalt av Frol IL, der særlig pensjonistene i laget trår til på slike dager.

- Det er vi som har best tid til å gjøre sånt på dagtid, sier en fornøyd Rolf Erikson i Frol IL. Han er stevneleder for Tinestafetten på Moan, og er godt tilfreds med gjennomføringen tirsdag formiddag.

- Vi har 800 løpere og totalt rundt 1.000 barn og foresatte og lærere innom stafetten i dag. I tillegg har vi rundt 20 flinke dugnadsfolk med oss til å arrangere løpet. Vi ser mange spreke barn og ungdommer her i dag, og vi opplever at flere ønsker å begynne med friidrett etter Tinestafetten, sier Erikson.

Det kommer godt med, mener han, for Frol IL og Verdal IL, som samarbeider om to ukentlige friidrettstreninger.

- Vi har et godt samarbeid, og vi håper at flere blir med, sier Erikson.