Lørdag var det duket for årets høydepunkt i Vera, da Veressjøen Rundt ble arrangert i området rundt Vera samfunnshus. En av de aller ivrigste løperne i det åpne trimløpet Minisjøen var Tobias Sagvold. Han tok like så godt et spurtoppgjør med elghunden til familien i målområdet.

Lurte hunden

Elghunden ble imidlertid distrahert av publikum, og kom over mot de andre barna i innspurten, før den løp inn i mål i bånd ledet av unggutten Tobias.

- Løypa var litt lang, kanskje, men det var artig, konkluderer Tobias.

Hele 90 barn og noen voksne deltok i Minisjøen, som er et trimløp uten tidtaking på cirka to kilometer med trasé rundt målområdet. Det er en miniversjon av hovedløpet Veressjøen rundt, som deles i både trimklasse og konkurranseklasse. Deltakerne ble også heiet inn av et trofast publikum, som nøt oppholdsværet og gode temperaturer i målområdet.

Fornøyd leder

Ingrid Elnes er leder for Veresfestivalen, hvor fjelløpet er en viktig del av det sosiale arrangementet. Arrangørene har i senere år gjort en del endringer for å trekke flere deltakere til det tradisjonsrike løpet som stammer tilbake til 1974.

- Det er artig å være med på dette, fordi folk er så flinke til å stille opp og bidra. Vi får heller aldri nei fra sponsorene våre, som gjør det mulig å drive med Veresfestivalen og løpet år etter år. Vi legger oss på en lavterskeltankegang, hvor vi har flere tilbud og ikke har som mål å tjene store penger på verken løp eller salg, sier Elnes fornøyd.

OL- og VM-mesteren Sture Sivertsen deltok også på løpet, og stilte i år i trimklassen. Den tidligere langrennsløperen har deltatt i løpet i en årrekke, og var sentral i å lokke andre langrennsstjerner som blant annet Bjørn Dæhlie til Vera og Veressjøen rundt i løpets storhetstid.

- Jeg har veldig mange fine minner herfra. Veressjøen rundt har et inkluderende miljø hvor det settes pris på de som engasjerer seg, sier Sivertsen til speaker Odd Helge Roksvåg foran scenekanten og publikum.

35 i konkurranseklassen

I konkurranseklassen var det et uttalt mål om å få flere deltakere i fjor, da det kom 29 løpere. I år var det 25 forhåndspåmeldte løpere, og det var tidlig et håp om å få flere løpere på startstreken i hovedløpet. TIl slutt startet det 35 løpere i de ulike konkurranseklassene, noe arrangør Elnes er godt fornøyd med.

- Vi prøver å gjøre endringer for å få flere deltakere. Derfor er løpet satt til helgen før St. Olavs for å se hvordan det påvirker påmeldingen i år. Vi endrer også på arenaen i år og legger alt til lørdag istedet for søndag, sier Elnes.

Lørdag ettermiddag og kveld fortsetter Veresfestivalen med aktiviteter utendørs ved samfunnshuset, og tilhørende sosial sammenkomst på kveldstid.