Om lag 175 motocrossutøvere samlet seg i helgen til Midt-Norsk mesterskap i motocross i Torsbustaden på Skogn. Anlegget har blitt oppgradert i senere år, og er nå fullt utstyrt til å takle store arrangementer.

- Dette er det største arrangementet vi har hatt til dags dato, og det har gått kjempebra. Det er lagt ned mange hundre dugnadstimer de siste to årene, og i de siste fem ukene har jeg vel knapt vært hjemme, sier en glad og spøkefull stevneleder, Tomas Myhre.

Krydde av folk

Stevnet gikk i hele helgen, og anlegget har vært fullt av folk siden fredag med forberedelser og tekniske sjekker av kjøretøy før heatene lørdag og søndag.

- Lørdag krydde det av folk i hele anlegget, og det var masse publikum. Det er noe roligere søndag formiddag, men vi håper at det kommer enda flere til finaleløpene søndag ettermiddag, sier Myhre.

Flere storstevner

Myhre er glad for at Innherred-klubben har fått gode tilbakemeldinger på stevnegjennomføringen i helgen. Nå forbereder han og den store dugnadsgjengen i klubben seg på det neste store arrangementet – Norgescup i Quadcross neste helg.

- Det er et nasjonalt stevne, men blir trolig noe mindre i størrelse enn Midt-Norsk mesterskap. Da kommer det deltakere fra hele landet, sier Myhre.

Ønsker flere jenter

Søndag formiddag var det full fart i hele anlegget i Torsbustaden, og det var de yngste junior- og barneklassene som kjørte heat på formiddagen. Blant de som hadde gjort ferdig sin kjøring lørdag var Ingrid Haugen Røsvik fra Frosta. Hun er en av få jenter i idretten i regionen, og kjørte seg inn til en fin femteplass i dameklassen lørdag.

- Jeg begynte å trene motocross i år, så jeg har ikke kjørt så lenge. Jeg startet fordi det var artigere enn å bare følge broren min fra sidelinja, sier hun.

Hun håper at det kommer flere jenter inn i sporten, som også passer utmerket for jenter.

- Jeg ønsker at rekrutteringen tar seg opp og at vi blir flere jenter, fordi vi er ikke særlig mange. Alt i alt er jeg fornøyd med helgen, og anlegget her i Torsbustaden er bra, sier hun.

Søndag ettermiddag avsluttes arrangementet med de eldre kjørerne og premieutdeling.