Det ble en fest for publikum da Verdal tok i mot NTNUI til vårsesongens siste kamp. Mål preger kamper, og det var Verdal som fikk det første målet, signert Rune Johnsen. Horenus Taddese brukte deretter hele NTNUI-laget som rundingsbøyer og spaserte inn 2-0.

Det er som kjent en farlig ledelse, men heldigvis heter det også at corner er mål. Det ble bevist da Erik Olsen sendte ballen via bakstanga og rett inn i mål, selv om Rune Johnsen påberopte seg å være innom den før den passerte streken.

4-0 kom på straffespark, og da var det i hvert fall ingen tvil om at Erik Olsen var målscorer. 5-0 var som tatt rett ut av læreboka, da samme mann avsluttet fra kloss hold og keeperen var på bærtur.

Ikke på bestilling

Synes du dette likner en parodi av en sportssak, har du helt rett. Det var også fotballkampen på Coop Arena tirsdag kveld. For allerede til pause stod det 5-0, og det kunne vært dobbelt så mye. I andre omgang fortsatte parodien, dog uten at målene kom på bestilling. Verdalsangriperne stilte med ryggsekk, og slet med å være presise nok på den siste tredjedelen av banen.

Rune Johnsen scoret likevel det som nok i historiebøkene vil stå som et hattrick, før innbytter Sebastian Valbekmo utnyttet svakt keeperspill og Jørgen Haug ble Verdals siste målscorer med et helt seriøst godt skudd.

Byttet keeper tre ganger

NTNUI klarte også å score et mål, til tross for at de spilte den siste halvdelen av andre omgang med ti mann etter at verdalingen Emil Holum hadde startet kampen som utespiller med strekkskade fra oppvarmingen, og etter hvert tatt over mellom stengene som en av fire (!) forskjellige NTNUI-keepere i kampen - men til slutt måtte gi seg. Laget hadde ikke med seg innbyttere.

– Det er synd det blir slik. Når folk først spiller i 3. divisjon for NTNUI så bør de ta det såpass alvorlig at de også spiller kampene etter at studieåret er ferdig. For egen del var det kjedelig med skaden før kampen, for jeg hadde egentlig gledet meg litt til å spille mot Verdal. Nå ble det bare parodisk alt sammen. Jeg tror ikke det var artig for verdalslaget heller, sier Holum.

Ikke bare stilte NTNUI uten innbyttere, de hadde med seg Regine Bakken fra kvinnelaget og fire mann fra bedriftslaget til Rambøll, som en av de faste spillerne på laget fikk rasket med seg.

Slengkyss til publikum

Damen på laget har riktignok toppserieerfaring med Fart, men det er så langt tilbake som 2008 det også.

– Dette var min siste kamp for i år, fastslår Holum, som nå reiser på ferie til Sandnessjøen med kjæresten. Til høsten kan imidlertid NTNUI-laget meget vel skape trøbbel for mange motstandere i 3. divisjon igjen, når de får de faste spillerne sine tilbake, og kanskje et par forsterkninger også. I serieåpningen var Verdal som kjent heldige som tok tre poeng, etter en praktkamp av keeper Maciej Raniowski.

Polakken vinket tirsdag kveld til publikum og delte ut slengkyss til alle 45 betalende tilskuere da han gikk av banen et stykke ut i andre omgang, uten å måtte ha gjort stort mellom stengene.

Straffespark med hjertebank

Verdal ble sjelden utfordret særlig i forsvar, men Erik Olsen fikk ett øyeblikk i kampen med litt ekstra puls. Ikke fordi straffesparket som kunne gi 4-0 var av den avgjørende sorten, men fordi det å ikke score på den gamle lagkompisen og normalt utespiller Emil Holum ville vært flaut.

– Jeg kjente det banket litt ekstra faktisk. Jeg hadde alt å tape, og hadde jeg bommet kunne jeg ikke vist meg i nærheten av ham det neste året, smiler Olsen.

Et hardt skudd til venstre for keeperen var imidlertid tilstrekkelig. Ikke helt i hjørnet, men en Holum med strekk rakk aldri dit selv om han gikk rett veg.

– Jeg visste hvor han ville skyte. Jeg vurderte om han kanskje ville prøve en Panenka (en chipp midt i mål), men konkluderte med at han ikke turde. Det stemte, smiler keeper-Holum.

Tidvis gode bevegelser

Selv trener Jann Rindsem måtte medgi at kampen ble ganske parodisk.

– Etter hvert så blir den det. I første omgang synes jeg vi holder trykket bra oppe, med gode og gjenkjennelige bevegelser. Så de første 45 minuttene er jeg fornøyd med. I andre omgang dør det litt ut, dels fordi vi ikke klarer å være skjerpet nok og litt fordi det blir veldig mange avbrudd og lite rytme i spillet. Totalt sett så får vi likevel være fornøyd med tre poeng og en del mål ekstra på målforskjellen, oppsummerer den alltid seriøse og velbegrunnede Verdal-treneren.

Medlidende dommer

Vi på sidelinja kunne imidlertid le litt av det hele som foregikk på Coop Arena tirsdag kveld. Tar man med at dommer Frode Granli fra Bindal sa ja da Emil Holum begjærte tre-fire minutters nedising- og drikkepause midt i første omgang - selv om det langt fra var tropevarme tirsdag kveld - og at dommeren muligens av medlidenhet ikke engang delte ut gult kort i straffesituasjonen hvor det var felling av spiller helt alene gjennom midt foran mål, så var parodien komplett.

Fornøyd med vårsesongen

Sannsynligvis blir det helt andre drama, om ikke kamper for historiebøkene til høsten.

– Vi har fått mye ut av laget i vår. Det har blitt et nesten rent verdalslag, med mange unge spillere som har fått sjansen og tatt den. Med 27 poeng er vi godt i rute, men vi skal jobbe hardt i sommer for å bli enda bedre i høst, sier trener Jann Rindsem.

Så ble det en faglig ende på denne fotballsaken også.