Tour de France fortsetter i Pyreneene med en etappe fra Pau til Bagnères-de-Luchon, 184 kilometer lang med fire kategoriserte stigninger. Den tøffeste av dem kommer først, en tur opp til 2.115 meter høye Col du Tormalet.

Været er strålende i området, men egentlig i varmeste laget for toppidrett i lavlandet i hvert fall. I går holdt regnet seg unna, og idag er utsiktene de samme - det vil si mulighet for ei tordenskur.

Med medvind i starten blir det igjen svært høyt tempo før de hele setter seg. I og med at de første fem-seks milene er ganske flate, litt stigende, kan det hende at bruddet ikke får gå avgårde før vi omtrent er inne i stigningen opp mot Col du Tormalet.

Brudd mest sannsynlig

I går gikk et sterkt brudd avgårde med Cavendish og Sagan i, Boasson Hagen prøvde også å komme avgårde. Istedet samlet det seg og et helt annet, stort brudd ble de som fikk være foran utover dagen. Sånn blir det nok også i dag, hard kamp om å komme i bruddet. I dag er den innlagte spurten like før det virkelig brekker oppover, så om ikke bruddet har satt seg før det, kan det være en perfekt tid å gå på etter at spurten er ferdig og ting roer seg litt på grunn av det.

Etappen er knalltøff, men med den aller hardeste stigningen først på etappen, samt unnabakke etter en førstekategori til slutt, så er det mer sannsynlig at det blir som i går med et brudd som gjør opp om seieren, og en kamp mellom sammenlagtfavorittene bak, enn at sammenlagtfavorittene kommer samlet til mål i front og gjør opp om seieren.

Rui Costa største favoritt

Skulle det siste likevel skje, så kan vel ingen slå Alejandro Valverde. De beste utfordrerne er Romain Bardet, som er knallgod utfor, Adam Yates - som i går av alle ting opplevde å bli tatt av kilometerseilet da han rykket i fra på slutten, og lure og raske Dan Martin.

En som var i gårsdagens første brudd er Rui Costa, og han er dagens største favoritt med rette. En knallsterk klatrer med VM-tittel på CVen, tre sammenlagtseire i Sveits rundt, fem etappeseire i samme ritt, og tre etappeseire i Frankrike rundt.

Han er i god form, og blir vanskelig å få has på hvis han kommer i det rette bruddet.

Litt som i går

Det er mange om beinet, og i går kom altså 29 ryttere avgårde, hvorav Stephen Cummings til slutt vant. Noen av de samme prøver seg nok også i dag, og utenkelig at en av de som var i brudd i går gjør furore i dag er absolutt til stede. Mange brukte lite krefter der fremme i går, og at Cummings var den lureste betyr ikke at ikke andre hadde like mye krefter og var like sterke som ham. De valgte ikke bare rett tid å angripe eller bli med på.

Jeg tror fortsatt Ilnur Zakarain kan være en god mann, selv om Vicioso ble Kathushas mann i går. Videre vil jeg for Norsk Tippings gode støttespillere foreslå den gamle ringreven Thomas Voeckler. Showmannen har ikke vunnet en etappe i touren på fire år, men gikk avgårde på den usedvanlig traurige etappen tidligere i uka og har egentlig hatt en ganske bra sesong med sammenlagtseier i Tour Cycliste International La Provence, fjerdeplass i Circuit Cycliste Sarthe, sammenlagtseier i Tour de Yorkshire og fjerdeplass i Route du Sud i det siste etapperittet før touren.

Gode minner

Til sist tar jeg med en stor outsider i AG2R-rytteren Cyril Gautier. En ikke altfor merittert rytter, men han vant endagsrittet Paris - Camembert i år, samt klatretrøya i La Méditerranéenne. Han har en sjetteplass sammenlagt i Paris - Nice fra to år tilbake, og to plasseringer blant de fremste på touretapper. I 2012 ble han fjerdemann på 12. etappe, rett bak vinner David Millar, mens han enda mer noterbart ble femtemann på den 16. etappen i 2014, som kom i mål nettopp i dagens målby. Den gang var han lagkompis med Voeckler, og de to vekslet på å prøve seg mot slutten. Ingen av dem vant til slutt, Voeckler ble andremann bak Michael Rogers.

Gautier var helt greit med i sammendraget i år inntil i går, da han kom inn i den største grupettoen 17 minutter bak. AG2R kjører naturligvis for en sammenlagtplassering til Romain Bardet, men later til å gi rytterne frihet til å kjøre for egne sjanser likevel. I går var i hvert fall Domenico Pozzovivo avgårde fra hovedfeltet mot slutten.

Dagens tips: 1. Rui Costa, 2. Thomas Voeckler, 3. Ilnur Zakarin...

Dagens ville outsider: Cyril Gautier