Mens treningssenterkampen stadig tilspisser seg i Levanger, kan det hende at det aller beste tilbudet faktisk ligger utendørs, fritt tilgjengelig for alle. Det mener i hvert fall Benrik Holt.

– Dette må da være byens flotteste treningssenter; Staupshaugen med den nye trimtrappa og stiene rundt omkring i bøkeskogen, mener initiativtakeren til trimtrappa i Staupshaugen.

215 trinn

Tretrappa med 215 trinn ferdigstilles i disse dager. Det eneste som mangler er lyktestolper og benker i området rundt. Torsdag formiddag var det stor aktivitet i trappa.

– Dette er et helt fantastisk tiltak. En kjempeidé. Jeg har gått opp trappa i Vikersundbakken, og den er nok lengre, men det er flott å ha et sånt tilbud i nærmiljøet. Jeg bor i Elvestien og blir akkurat passe varmet opp før jeg skal starte på trappa. Den siste tredjedelen er knallhard, fortalte Rolf Diesen (70) som var på treningstur sammen med datteren Elisabet Toven Diesen.

Skryt til kommunen

Det var nessebygg Bendik Holt som kom opp med ideen og presenterte dette for kommunen.

– Jeg så at de hadde en lignende trapp i Hoel kommune og tenkte at dette måtte vi få til også i Levanger. Jeg tok kontakt med kommunen og de var positiv til et samarbeid. Det viser at det går an å samarbeide med kommunen og få til noe til felles beste for byens borgere, sier Holt.

Bygd på dugnad

– Tilrettelegging av turstier i Staupshaugen, Sjøparken, skateparken på stadion og badestranda på Røstad. Det har skjedd mye positivt i Levanger de siste årene og det fortjener kommunen skryt for, legger han til.

Trappa er bygd opp på dugnad av Nessegutten ski, Frol friidrett og Levanger håndballklubb, støttet av Levanger kommune. Nå mangler bare siste innspurt med montering av lysstolper. Det blir dessverre forsinket etter at det ble oppdaget hærverk og tyveri på torsdag.

Åpen for alle

Trappa kan uansett brukes og er åpen for alle. Lyktestolpene og belysningen vil forhåpentligvis være klar før høstmørket setter inn.

– Vi er veldig fornøyd med resultatet. Trimtrappa er en berikelse og byen og Staupshaugen, slår Holt fast.

Ingeniør Espen Lyngsaunet ved enhet for kommunalteknikk har vært prosjektleder for trappeprosjektet. Som han var for den nye badestranda på Røstad. Kommunen har planer om å utbedre området ved Staupshaugen ytterligere.

Utbedrer i Momarka

– Vi skal kappe ned en del tre i bunnen av trappa ned mot Eidsbotn og plassere ut benker, både nederst og på flere punkt langs trappa. Det blir handikaptilpasset område nede ved sjøen og muligheter for å ta seg en pust i pakken på en benk lengre opp, forteller Lyngsaunet.

Neste prosjekt er utbedring av området ved Halsteinborgen i Momarka.

– Vi skal tynne ut skog og plassere ut noen benker der også. Men vi må vente til vinteren før vi kan kjøre med tunge kjøretøy på dette området, sier Lyngsaunet.