Touren går inn i sin siste uke med en ganske så flat etappe, men avslutningen gjør sannsynligvis at det blir bittelitt for tungt for de typiske spurterne. Det finnes en ørliten mulighet for at Cav og hans likesinnede tar det, men det lukter mer seier til klassikerryttere.

Punkt en fordi den faktisk kan bli vunnet fra et brudd. Etappen er lang, kommer langt ute i touren og kan bli vanskelig å kontrollere hvis bruddet er stort nok og inneholder ryttere fra mange lag som dermed ikke gidder å kjøre det inn.

Punkt to fordi selve avslutningen er såpass tung at med mindre det går veldig sakte inn mot de siste kilometerne så blir spurterne fort kjørt av helt på tampen.

Kristoff vil prøve

Med målgang i Sveits er nok hele BMC-laget og ellers de sveitiske rytterne i feltet ivrige på å vise seg frem. BMC har Greg Van Avermaet som allerede har vunnet en etappe og hadde den gule trøya i tre dager. Han er en rytter som passer godt til dagens avslutning.

Alexander Kristoff er en annen, og nordmannen har som vanlig beholdt styrken i beina bedre enn de fleste andre spurterne utover i touren. Han var nær sist, spørsmålet er om det rekker helt frem i dag. Jeg trodde ikke på noen etappeseier til ham før touren, og selv om han ser mye bedre ut nå så er konkurrentene fortsatt mange og tøffe.

Forkortet sesong

Som for eksempel John Degenkolb, som har hatt samme utvikling som Kristoff. Han må ha fått bra med selvtillit etter fjerdeplassen på spurtetappen i forriggårs, og hadde det ikke vært for at sesongen har vært svært preget av et alvorlig uhell under trening i januar ville han vært den åpenbare vinneren av en slik etappe.

Klassikersesongen, hvor han tidligere har seier fra både Paris - Roubaix og Milano - Sanremo gikk helt fløyten. Men nå later han til å ha brukt touren på å kjøre seg forsiktig i bedre og bedre form. Har han en god dag i dag, så er han en soleklar vinnerkandidat til tross for en kort sesong.

Langskudd

Skal jeg trekke frem et oddsmessig langskudd på etappen får det bli Andriy Grivko. Astana-rytteren er ivrig på å gå i brudd, og på etappen som Van Avermaet vant tidligere i touren - den femte - så var han med. Opprinnelig var det et nimannsbrudd, der tre ryttere stakk fra de andre etter hvert: Vinner Van Avermaet, Thomas De Gendt og Grivko.

Van Avermaet vant jo suverent, og De Gendt ble andremann. Deretter kom sammenlagtrytterne inn og kjempet om tredjeplassen. Grivko ramlet av da det begynte å stige ganske mye mot slutten av etappen. I dag kommer ingen slik stigning, så da kan han kanskje henge med helt inn hvis han sitter der fremme.

Mitt tips: 1. John Degenkolb, 2. Peter Sagan, 3. Alexander Kristoff

Bruddoutsider: Andriy Grivko