Det er duket for årets oppoverbakke, nærmere bestemt duatlongrenen Stokkvola opp, med sykkel og joggeskog som hjelpemiddel. En ok kondis er vel heller ingen direkte ulempe. Arrangørene lover en høydeforskjell på 440 meter fra start til mål. Du får riktignok noen hvileskjær underveis, men for det meste går det oppover.

Stokkvola opp arrangeres av skiavdelingen til IL Aasguten. Startskuddet smeller på parkeringsplassen til Duun Industrier, og først er det trampsykkelen som gjelder. Etter 8,2 kilometer har du nådd Møssingdalen skisenter. Herfra går den 2,1 kilometer lange ferden videre langs Tusenårsstien, og det ved hjelp av apostlenes hester.

De yngste deltakerne har muligheten for å gjøre distansen kortere. IL Aasguten byr også på en knøtteduatlon, med start ved bomstasjonen på Tillmyra. Her er distansene fordelt slik: 2,1 kilometer sykkel og 2,1 kilometer løping. Knøtteduatlon er åpen for barn førdt i 2004 eller senere.

I tillegg til konkurranseklassen, er det også en klasse for trim uten tidtaking. Forhåndspåmeldingen utløper 17. august, men det er også mulighet for etteranmelding ved start. Påmeldingsinformasjon finner du via IL Aasgutens nettside. Det vanker premie til alle som fullfører.

Arrangementet går av stabelen fredag kveld, 19. august.