Gratulasjonene strømmer inn til Mona Grindberg fra Verdal Friidrettsklubb etter den solide sportsprestasjonen.

Grindberg, som løper i klassen 40-44 år, kom inn på tiden 3.02.39. Det var 19 minutter og 8 sekunder etter vinneren Marthe Katrine Myhre, Gjøvik som løp på 2.43.31.

Perfekte forhold

Det var en sliten men blid gårdbrukerkone som Innherred pratet med etter målgang. Grindberg restituerte seg fort etter kraftanstrengelsen i Oslo. Hun konkluderte med at det ble varmt nok utover dagen ettersom det ble målt rundt 20 grader flere steder i løypa. Hun syntes allikevel det var bortimot perfekte løpsforhold. Veteranen som er forholdsvis fersk både i løp og maratonsammenheng, har hatt en bratt og fin utviklingskurve etter at hun gjorde unna debuten på denne distansen for tre år siden.

Dagsfor avgjørende

-Jeg synes det er vanskelig å sette seg konkrete mål i forkant av maratonløp ettersom dagsformen er veldig avgjørende for hva det er mulig å prestere i et så langt og krevende løp. Men jeg hadde forhåpninger om at jeg på en god dag skulle være kapabel til å være i nærheten av min personlige rekord på 3 timer og 4 minutter. Jeg forsto ved passering halvveis at det var mulighet for det dersom jeg ikke gikk på en sprekk eller fikk trøbbel med beina på de to siste milene, sa Mona etter at hun hadde blitt klokket i mål.

Nesten 20.000 løpere var i aksjon i løpet av de forskjellige distansene. Det startet med full maraton om morgenen, som også var NM.

Start og mål var på Rådhusplassen, mens traseen gikk ut til Skøyen, tilbake lands fjorden forbi Sørenga, en tur oppom Tøyen og rundt botanisk hage og ned til sentrum igjen.

Skrove på andre i halvmaraton

Rebecca Louise Hilland fra BFG Bergen Friidrettsklubb vant halvmaraton for kvinner på vinnertiden 1:16:46. På andreplass totalt blant kvinnene havnet Runa Skrove Falch fra arrangørklubben SK Vidar med tiden 1:20:06. Også hun løp i aldersklassen K 35-39.