Kapasiteten fra Drammen er inne som trener for Levanger-jentene hver tirsdag, og han maner til et kollektivt løft – etter den begredelige hjemmekampen mot Viking Bergen for tre uker siden. Da tapte Levanger Håndballklubb igjen et jevn oppgjør, og spillerne fremsto helt uten seiersgnist eller tro på egne ferdigheter. Nå gjelder det å skape et kollektivt løft, og Truls Roaas mener kamp-pausen har gjort godt.

denne siden kommer det live-oppdateringer fra kampen søndag kveld (ekstern lenke).

Fine ord

–Det svinger lite grann, ja. Etter Viking-kampen var det mange som måtte gå i seg selv, og ikke bare spillere. Hele støtteapparatet og alle som bryr seg om klubben må bidra til at vi får snudd trenden, sier Truls Roaas.

«SEIRA» er slagord og visjon for denne klubben, men nå gjelder det mer enn noen gang før å vise at dette dreier seg om mer enn fine ord: I den siste kampen fikk de 428 tilskuerne se foruroligende lite av «Samhold, Engasjement, Innsats, Råskap og Ansvar» som slagordet er tuftet på.

–Vi har tatt noen grep, som på trening synes å ha gitt resultater. Så gjenstår det å se hva spillerne og lederne får ut i kamp. Mot Viking savnet jeg entusiasme, glede, engasjement og disiplin til spillesystem, sier Truls Roaas.

Glede på benken og

–Ingen lettvint vei til å snu en nedgangsperiode?

–Nei, jeg opplever at det er ganske komplekse utfordringer men det gjelder først og fremst at hele laget må dra lasset sammen – og vise at de har glede av å holde på med dette.

–Også lagledere bør vise engasjement og glede?

–Ja, det gjelder absolutt dem også. Opptreden og holdning utad er noe av det vi har jobbet med, jeg tror denne prosessen har vært konstruktiv og tror laget vil løfte seg – også i jevne kamper, mener universitetslektoren.

Møter tabellnaboer

Levanger står med bare fire poeng etter åtte spilte seriekamper. Det gir en 10. plass på tabellen, og LHK er i dag under nedrykksstreken sammen med Fyllingen og Pors. Nettopp Fyllingen er neste motstander i Trønderhallen, før jentene avslutter 2016 med bortekamp mot Flint Tønsberg. Vestfold-laget er på niendeplass med fem poeng, tre færre enn morgendagens LHK-motstander.

Dermed handler det om to særdeles avgjørende uker for Nord-Trøndelags håndballstolthet, før de kan ta juleferie. De tre kampene bør helst resultere i minst fire poeng - full pott vil føre laget opp på trygg grunn.

–Serien er tett og jevn, det visste at den ville bli før sesongen startet. Nå handler det om å komme over nedrykksstreken, og det er ingen tvil om at laget rent sportslig er godt innenfor å klare det. Det er mer enn nok kvalitet i spillegruppa til å hevde seg i 1. divisjon, de har en publikumsstøtte som få andre på dette nivået - men ingen må tro at dette går av seg selv, advarer Truls Roaas.

Duda spilleklar

Levanger Håndballklubb har et relativt ungt mannskap, og balansen vil åpenbart bli mye bedre med Izabela Duda tilbake på banen. Den spillende treneren har ikke vært på banen ennå for LHK i 1. divisjon, og et tolv ukers fravær har åpenbart kostet Levanger en del poeng. Nå krysser alle fingrene for at den polske storskytteren snart er tilbake i godt, gammelt slag.

–Duda er en vanvittig ressurs på dette nivået, og for resten av jentene. Hun trenger nok tid, men blir forhåpentligvis en verdifull bidragsyter ute på banen i resten av sesongen.

Veteranens comeback var ventet i forrige hjemmekamp, men hun kom aldri ut på parketten. Duda kjente smerter i foten under oppvarming, men måtte kaste inn håndkledet.

–Vi savnet en ordentlig hærfører mot Viking. Alle håpet at Izabela Duda skulle bli klar til denne kampen, men hun sa hun kjente smerter etter oppvarming – og kunne ikke spille, sa Velaug Brenne Leira etter sesongens sjette tap.