Seriestart i 1. divisjon er 53 dager unna - og om mindre enn tre måneder skal LFK spille sin første kamp på Nye Moan:

– Vi har jobbet jevnt og trutt siden sesongen tok slutt i fjor høst, og har egentlig ingenting å miste framover. Målet er helt klart at Nye Moan skal brukes til Levanger og Strømmen søndag 7. mai, sier prosjektleder Jonas Höglund og idrettskonsulent Kjersti Nordberg i Levanger kommune.

15 millioner kroner

Fritidsparkens sjef Jan E. Mosling nikker samtykkende, og stoler fullt og helt på de to drivkreftene bak det største kommunale ad hoc-prosjektet i manns minne. Ombyggingen og moderniseringen av Moan stadion kommer til å koste totalt cirka 15 millioner kroner, og blir gjennomført på et minimum av tid. Prosjektdriverne regner ikke med betydelige økonomiske overskridelser.

Siste kamp på det nedslitte, gamle anlegget ble spilt søndag 30. oktober, og samme kveld var de første anleggsmaskinene på plass i fritidsparken. Siden har det gått i ett, tusenvis av kubikkmeter pukk og stein er kjørt til området, og selve fotballbanen blir snudd og vil ligge 1,5 meter over det tidligere nivået. I dag ligger det et massivt berg på 16.000-17.000 kubikkmeter pukk i enden av anleggsområdet – og mot Eidsbotn. Det skal etter hvert jevnes utover hele området, slik at terrenget blir hevet i tråd med kommende flomsikringskrav.

– Massene må ligge og grunnen sette seg i to måneder – før fotballbanen kan lages. Nå er de geotekniske forutsetningene på plass, og vi planlegger å legge kunstgresset i uke 17, sier Jonas Höglund, som bekrefter den svenske dominansen på Moan.

Fullroser pådriverne

Moan-primus Jan E. Mosling er veldig fornøyd med det kommunale engasjementet for å få gjennomført den nødvendige opprustingen av anlegget. LFK hadde siste sesong dispensasjon fra Norges Fotballforbund om må bruke den nedslitte banen som 1. divisjonsarena – men den ble gitt under klare forutsetninger om at anlegget blir forbedret til -17-sesongen.

Kunstgressmatta var allerede i fjor utgått på dato, banen var for liten i størrelse, flomlyset var ikke tilfredsstillende og gamle Moan holdt kort sagt ikke mål på noen områder. Nå skal alt bli bedre, men man rekker ikke alt i 2017.

– Det vi får til, kunne knapt vært unngått uten drivende dyktige pådrivere som Jonas Höglund og Kjersti Nordberg. De har virkelig stått på fra første dag, og har drevet dette fram. All honnør til dem, æres dem som æres bør, understreker Jan E. Mosling, som har vært daglig leder i fritidsparken siden den forrige kunstgressbanen ble åpnet i 1988.

Kan få utsette

Anleggssjef Ole Myhrvold i Norges Fotballforbund har tidligere gitt både kommunen og fritidsparken ros for lynrask planlegging og igangsetting av prosjektet. Han var på befaring på Moan i høst, og likte det han så. Anleggssjefen undersøkte også forholdene på Guldbergaunet, som blir reservearena for Levangers første kamper kommende sesong.

– Jeg er ikke helt oppdatert på det som skjer på Moan, men skal ta kontakt med de ansvarlige i Levanger med det aller første. Jeg håper og tror de har god kontroll, sier fotballforbundets anleggssjef.

– Kan LFK få utsette seriekamper i starten av sesongen – for å få flest mulig hjemmekamper på Moan?

– Kamputsettelser vil bli vurdert, dersom vi får en slik henvendelse – spesielt fordi det er snakk om tidlig i sesongen og relativt lett å finne egnede reservedatoer. Men det får vi komme tilbake til, sier Ole Myhrvold.

Kommunen avgjør

Daglig leder Hroar Stjernen i Levanger Fotballklubb sier at ingenting av avklart om en midlertidig flytting drøyt fire mil lenger nord. Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram har for lengst sagt til lokalavisa at naboen er mer enn velkommen til å benytte Guldbergaunet.

LFK ønsker naturligvis å spille flest mulig av de 15 hjemmekampene i serien på egen arena, men mye tyder på at årets første hjemmekamp går i Steinkjer. Den er berammet til andre påskedag, 9. april – og motstander er opprykksfavoritt Sandnes Ulf. Også oppgjøret mot Mjøndalen søndag 23. april kan havne på reservearenaen.

– Intet er avklart, vi er avhengige av kommunen, skriver Hroar Stjernen til Innherred via sms fra Oberstdorf.