– Det går helt fint å hjelpe til på kjøkkenet også. Vi orker det selv etter å ha gått enkilometeren, sier den smilende duoen Hågen Østraat Røkke og Jonas Alstad fra Frol IL bak kjøkkendisken i den nye storstua ved Frolfjellet skisenter. Der søkte flere hundre skiløpere tilhold for å varme seg onsdag kveld. Ivrige skiløpere lot nemlig ikke kulden påvirke engasjementet i Frolfjellet onsdag kveld, når Frol idrettslag stilte med Frolkarusell, Levangerkarusell og klubbrenn for Vinne Skilag i ett og samme renn. Frolfjellet skisenter er nemlig ett av få skianlegg i området som faktisk er i stand til å arrangere et ordinært skirenn for tiden, på grunn av snømangel flere steder i distriktet.

Hågen Østraat Røkke og Jonas Alstad var både skiløpere og kjøkkenhjelpere under karusellstevnet.

– Vi har nok snø til å arrangere renn, men ikke til å kjøre opp klassiskløyper. Det er såpass lite snø at vi måker til litt ekstra snø i løypa før treningene, sier Morten Munkeby, som var tidtakeransvarlig for rennene onsdag, sammen med Robert Ressem i Frol IL.

Flere hundre deltok

Først gikk 50 aspirerende barn en rute uten tidtaking, før klubbrennet og karusellene ble startet. Der var hele 210 løpere påmeldt, og sørget for en folksom kveld i skianlegget.

Vilde Brustad fra Markabygda gikk en god runde i Frolfjellet.

– Vi skulle arrangere et karusellrenn tidligere, og den eneste dagen det var pent vær, var det også 20 minusgrader. Da kunne vi ikke legge termometeret i vaffeljernet og si at det var varmt nok heller, sier en humoristisk Munkeby på tidtakerkontoret.

Fornøyde deltakere

I løypene var det ivrige løpere i alle aldre som samlet seg til dyst både i junior- og seniorklassene. Flere lokale renn har den siste tiden blitt avlyst på grunn av snømangel, og iveren var derfor stor når arrangørene i Frol IL inviterte nær og fjern til konkurranse.

Frøydis Lorås fra Nessegutten gikk en god runde i Frolfjellet.

– Det var fint å gå i dag, og jeg syns ikke det var særlig kaldt heller, sier en fornøyd Bjørnar Lian etter målgang og inntak av en kopp med saft.

– Ja, og tiden ble ganske grei også, skyter søskenbarnet Erlend Lian inn fra sidelinja.