Innherred skrev om Malin Johansen sommeren 2015, da hun var den eneste kvinnen i hele landet som konkurrerte i drifting - det vil si bilkjøring med kontrollert sladding.

– Jeg får et veldig adrenalinkick av det, fortalte Johansen, som fikk bilinteressen etter at hun ble kjæreste med Bjørn Arild Sørmo.

I 2017 er hun fortsatt bare 24 år gammel, og jobber til daglig i Levanger kommune. Hun er fagutdannet barne- og ungdomsarbeider.

Etter 2015-sesongen, da hun kvalifiserte seg til VM i breisladd på gatebil foran 44.000 tilskuere - men bilen ikke holdt gjennom hele løpet - startet hun i 2016 med nytt team i ryggen.

– Det første året med dem ble et prøveår, men i år stiller jeg til start med ny banebil, forteller Malin Johansen i en sponsorpromo for 2017.

Til Jönköping i påsken

I år skal hun delta i NM-serien, muligens i powerdrift og i flere konkruranser på de ulike treffene. Nordens største biltreff for gatebil  finner sted på Rudskogen i Rakkestad, på Vålerbanen i Våler og i Mantorp i Sverige. Det kan bety ny kvalifisering til VM.

I Mo i Rana er det sommertreff.

– Arctic circle raceway er etter min mening Norges råeste bane, sier Johansen.

Malin Johansen kommer til ny sesong med ny gatebil. Foto: Privat

Årets første arrangement for Malindrift Sørmo Motorsport blir imidlertid Elmia, et gedigent motorshow i Jönköping i Sverige i påsken, der det i år ventes 75.000 motorinteresserte til stede.

– Der skal jeg stille ut min nye bil, noe som blir en gylden mulighet til å promotere meg selv og samarbeidspartnerne.

Nettopp samarbeidspartnere er noe den unge kvinnen gjerne vil ha enda flere av.

Få frem det positive

Men også det å få flere kvinner inn i motorsporten er noe hun jobber aktivt for.

– Jeg ønsker å stå frem som en rollefigur og en motivasjon for andre kvinner som ønsker å kjøre bil på bane, og gjerne kjøre konkurranser, sier Malin Johansen.

Hun har allerede fått oppmerksomhet fra både TV2 og ulike aviser, og stor anerkjennelse fra sentrale personer innen motorsporten.

– Jeg vil fremme det positive med motorsport, og håper flere blir med og drar lasset. Det trenger ikke nødvendigvis være i form av penger, det kan være utstyr, overnatting, transport eller andre ting også.