Hun har vært trofast mot Levanger Håndballklubb i en årrekke, men nå kan det være slutt. Janne drømmer om å bli politi, og har søkt om å bli student ved Politihøyskolen i Oslo. For til skolen sin avdeling i Bodø vil hun ikke.

–Nei, det er ikke aktuelt. Jeg har lyst til å kombinere studiene med håndballsatsing, og for tiden har de ikke bra nok lag i Bodø, er Janne sin vurdering av den saken.

Men først skal plassen i 1. divisjon sikres en gang for alle i Bergen søndag kveld. Da skal tapet mot Fyllingen hjemme i Trønderhallen revansjeres, og ikke noe har smakt bedre enn at ny 1. divisjonskontrakt kan feires i vestlandshovedstaden.

–Ja, det hadde vært skikkelig deilig, men skulle det mot formodning bli tap mot Fyllingen, så er jeg sikker på at vi fikser «biffen» mot Flint neste helg, sier Janne.

Men det vil uansett bli nervepirrende hvis så skulle bli tilfelle. Flint er allerede klar for 2. divisjon, og et lag uten press kan være et tøft lag å møte – når man selv trenger full pott for å berge plassen.

Janne Eklo har lenge vært sett på som et av LHK sine største talenter, og det var sikkert kjærlighet til klubben som gjorde at hun valgte å bli etter nedrykket til 2. divisjon for to år siden.

Følger storesøster

Nå har hun mer eller mindre bestemt seg for å forlate klubben, for Janne ønsker å gå i storesøster Tina sine fotspor, som for tiden har praksis ved Verdal lensmannskontor.

–Det kan nok hende at det har litt å si at hun har valgt politiyrket, men jeg synes det virker spennende selv også, så jeg håper inderlig at jeg kommer gjennom nåløyet, sier 20-åringen.

Men den gode bakspilleren har ikke tenkt å la LHK stikken. Derfor skal hun gjøre alt hun kan for at de også kan titulere som seg som 1. divisjonslag, også når neste sesong kastes i gang.

Selv om det har gått mye bedre både for laget og Janne de tre siste kampene, så er ikke strategen helt tilfreds med egen innsats.

Hemmet av skaden

Janne Eklo legger ikke skjul på at ankelskaden har plaget henne. Her setter hun imidlertid inn et straffkast i en tidligere kamp i sesongen. Foto: Tor J. Friberg.

–Nei, jeg må nok innrømme at det ikke har vært min beste sesong. Ankelbruddet i mai har satt sine spor og hemmet meg i spillet, sier hun som fyller 21 år i mai, og gir seg samtidig terningkast 4, på en skala til 6, når hun skal vurdere egen innsats.

Det kan nok godt hende at ankelen har plaget Janne mer enn omgivelsene har vært klar over. Hun har seks skruer operert inn, og en av dem holder sågar på komme ut gjennom skinnet i disse dager.

–Uff ja, det er nesten litt ubehagelig, så jeg er glad jeg skal opereres i slutten av april for å få tatt dem ut. Da vil jeg også på svar på hvordan «stoda» er for øvrig der nede, men jeg krysser fingrene for at det ikke er ytterligere komplikasjoner.

Janne har slitt med dårlig bevegelse i ankelleddet gjennom hele sesongen. Dette har gått utover spensten, og feilbelastning har også ført til at leggmuskelen i den ene foten har blitt kortere. Så det er ikke tvil om at hun vil få en jobb å gjøre, for å stå godt rustet til spill på et høyere nivå.

Hvor veien går videre vil hun ikke røpe i dag, men blir det politiutdanning så er det per i dag to eliteserieklubber i Oslo – nemlig Oppsal og Stabæk. Janne går langt i å innrømme at en av disse kan være aktuell, men sier også at det finnes 1. divisjonsklubber i området. Intet er bestemt.

Nå ligger fokuset på søndagens kamp. LHK skal være i 1. divisjon når Janne forlater Levanger Det har hun lovet seg selv.