– Det er selvsagt leit for laget, men det er mest synd på Kristian. Nå håper jeg imidlertid andre spillere står fram og tar ansvar. Det trenger vi nå.

Det var ikke den beste nyheten verdalstrener Nils Petter Austad kunne få, før de lørdag drar til Trondheim for å møte Kolstad – en av favorittene.

Ødelagt kne

Kristian Dragsten er definitivt ute for resten av sesongen. 27-åringen var uheldig og landet forkjært i cupkampen mot Vuku. Nå viser deg seg at venstrebacken har ødelagt det meste som finnes i kneet. Avrevet korsbånd er kanskje det verste, og det betyr at sesongen er over for hans del, før den egentlig hadde kommet skikkelig i gang.

–Kristian var bare uheldig. Det var ikke noe stygt spill som forårsaket skaden. På mange måter kan det minne om hendelsen som gjorde at Zlatan ble skadet mot Anderlecht. Begge to landet forkjært, sier Austad.

Dagen før kampen fikk treneren beskjed om at en annen viktig spiller blir ute en stund. Erik Skeie var torsdag på MR-undersøkelse, og i verdalsleiren fryktet man en stund at menisken kunne være røket.

Nå viste det seg at så ikke var tilfelle. Undersøkelsen avdekket at intet alvorlig var skjedd, men at den raske vingen trenger noen uker før han igjen er disponibel for trener Austad.

Ta ansvar

– Det er selvsagt kjedelig. Vi skulle gjerne hatt med både Kristian og Erik mot Kolstad, men slik er fotballen. Jeg må nå rette mitt fokus mot de jeg har tilgjengelig.

Nils Petter Austad innrømmer at det blir tøffe tak i Trondheim lørdag ettermiddag. Kolstad er tippet som en av opprykksfavorittene, selv om laget noe overraskende røk 3–1 borte mot Orkla i seriepremieren.

–Kolstad har det beste mannskapet etter Stjørdals/Blink. De har også forsterket seg siden i fjor. Blant annet så har de fått to spillere som var fast i førsteoppstillingen til Byåsen i fjor. I tillegg har de slått både Byåsen og Nardo i treningskamper i vinter.

Austad erkjenner at det Verdal leverte mot Sverresborg ikke holder mot Kolstad.

–Nei, da taper vi. Derfor håper jeg guttene skjønner at de må opp et par hakk prestasjonsmessig hvis vi skal ha med oss poeng hjem.

Allerede onsdag skal Verdal på ny trondheimstur – denne gang for å møte Kolstad på nytt, men da i første runde i cupen.

Men Nils Petter Austad er ikke i tvil om hva som er viktigst for han:

–Kassereren håper sikkert at vi helst vinner på onsdag, og så får Rosenborg hjemme i neste runde, men slik kan ikke jeg tenke. For meg er serien det viktigste uansett, så får penger være penger i denne omgang.