Vi overhørte en pappa som berettet til sin yngre sønn på vei ut fra Moan søndag kveld, etter at LFK hadde sendt Fredrikstad til bunns på tabellen.

–Dette er et lag som har vært i cupfinalen flere ganger, fortalte et stolt faderlig opphav, for sette seieren til hjemmelaget i perspektiv.

Og det hadde han i grunnen rett i. For hvem ville for noen år siden trodd at et lag fra Levanger skulle holde lekestue med den tidligere så stolte aristokrat i en seriekamp.

Jeg vil tro at gamle helter, som Per Egil Ahlsen, gremmes over sitt kjære FFK sine prestasjoner om dagen. Ja, det kan god hende at selv landslagstreneren i Nord-Korea, Jørn Andersen, allerede har registrert tapet for LFK.

Det var en artig kar fra Fredrikstad Blad som hadde tatt turen. Han skulle kommentere kampen på radio. Reporteren var mer utstyrt for lørdagens finvær på Innherred, så derfor var det ikke så rart at han utover i omgangen anmodet dommeren om å blåse av kampen, før bortelaget ble totalt ydmyket av heltente verter.

–Robert Stene var en fiasko når han spilte hos vårs, var meldingen før kampen ble blåst i gang.

Og det stemmer nok det. Som så mange andre som har prøvde seg i plankebyen, fikk heller ikke Robert Stene til all verden i den kravstore fotballbyen.

Derfor var det nok ekstra tungt, både for «vår» kjære reporter og de få tilreisende supporterne, at Stene endelig fikk vist for levangerpublikummet hvilken goalgetter han kan være.

Men det var ikke bare den høyreiste spissen som var god. Alle på banen gjorde sitt til at det ble en festkveld på Moan, selv om været gjorde sitt ytterste til å ødelegge den flotte festkvelden.

Jeg skal innrømme at jeg har vært blant de første til å beskylde Magnus Powell for å være for «baktung» i sin tankegang og taktikk.

Jeg har aldri vært spesielt glad i 4-4-2-formasjonen, som spesielt de svenske trenerne foretrekker. Det er nok å nevne Erik Hamrén da han var på Lerkendal. Det ble seriegull, men publikum applauderte ikke svensken sin fotballfilosofi.

Men etter 3–0 seieren borte mot Arendal, så hadde jeg et håp om at LFK endelig skulle spille slik både jeg og flere med meg ønsket.

Da fikk vi se et lag som turte å angripe, og kom med mange mann fremover når de erobret ballen.

Derfor ble jeg noe skuffet i kampen mot Ranheim 16. mai. LFK hadde trondheimslaget på «gaffelen». Hadde de våget litt mer, så er jeg sikker på at de kunne puttet mål nummer to og punktert kampen.

I stedet ble Vegard Voll og Per Verner Rønning kastet inn på midtbanen for å trygge 1–0 ledelsen inn. Vi husker hvordan det gikk.

Om jeg enkelte ganger har vært kritisk til Powell sin taktikk tidligere, så skal jeg ærlig innrømme at jeg vil gi han ros for en offensiv innstilling denne gang. Han kunne valgt det trygge med to ballvinnere på midten, og kanskje bare med Robert Stene på topp, men i stedet så kjører han på med LFK sine to Barcelona-kopier.

Jeg vet det høres pompøst ut, men både Mateo og Horenus Taddese ga meg i hvert fall litt vage minner til Iniesta og Xavi, etter hvert som de trillet ball i hatt med mer og mer frustrerte FFK-spillere.

Jeg vil gi ekstra ros for at Powell satset på unggutten fra Verdal i en slik kamp. Det kunne slått begge veier, for med tap kunne LFK stått med åtte poeng, og Fredrikstad vært bare poenget bak, men slik gikk det heldigvis ikke.

Det manglet bare at Horenus hadde satt ballen under tverrliggeren, etter at han hadde brukt FFK-spillerne som kjegler utenfor 16-meteren og avsluttet med et herlig skudd.

Nå mangler det bare at den andre ungdommen fra Verdal kommer etter, så derfor er min oppfordring til vår svenske trener om å la Andreas Lykke Strand få 90 minutter i onsdagens cupkamp mot Mosjøen. LFK har også en solid benk, og jeg tipper at nevnte Rønning og Voll med flere, får verdifull matchtrening. Det er en lang sesong, og viktig å holde hele stallen i gang.

Men for å gjenta det nok en gang. Dette var artig å se på, og er den beste reklamen for at publikum bør finne veiene til Moan også neste gang. Gratulerer med en flott kamp LFK – til dere alle sammen.

Nå venter altså tur til Mosjøen, og med FFK-kampen i bagasjen så bør det bli grei skuring mot et lag fra 3. divisjon som tapte 5–0 for Tillerbyen sist lørdag.

Verdal viste også solid form lørdag etter at Molde 2 ble slått 3–1 på stadion. Selv om Molde-rekruttene besto tenåringer, så var det fotrappe og tekniske gode spillere, som verdalingene slet med å få tak på til tider. Derfor var det herlig å høre Nils Petter Austad på sidelinja når han manet sine spillere til aggressivt press og spill i lengderetningen når de vant ballen. Jeg er faktisk rimelig sikker på at Verdal kunne avgitt poeng hvis det hadde skjedd i en lignende kamp i fjor, men i stedet for å klappe sammen når motstanderen utlignet, så slo verdalsgutta kjapt tilbake og tok ledelsen igjen bare minutter senere. Det vitner om moralsk styrke.

Og det vil laget trenge når det kommer et eliteserielag på besøk onsdag. Et fysisk sterkt Kristiansund med en topptrimmet Benjamin Stokke i spissen. Det blir noe å bryne seg på for Nils Petter sine gutter. Vi får håpe publikum møter opp for å støtte laget. Det er mye bra som skjer rundt A-laget til Verdal for tiden, så kanskje smeller den store cupbomben i Lotto-bygda denne gangen. Det er alltids lov å håpe.