Verdal friidrettsklubb stilte med bare to deltakere i Veidekkelekene på Lillehammer i helgen, men de to gjorde det til gjengjeld utrolig godt. Veidekkelekene samler landets beste unge friidrettsutøvere.

Fant formen på skolen

Marcus Aakerhus Øgstad (14) tok bronse i høyde på lørdag, etter å ha gått over 1,55 meter.

– Egentlig hadde han ikke tenkt å delta i høyde, men på skolen i uka før fant han ut at formen var så god at han ville teste seg mot de beste i landet, sier Hilde Mari Musum Lyng i friidrettsklubben.

På 60 meter samme dag tok han sølv på tiden 7,78 sekunder.

Sterk 100 meter

Søndag ble det endelig en gullmedalje, i lengde der han hoppet hele 5,46 meter. Deretter kvalifiserte han seg til A-finalen på 100 meter, der han i likhet med i forsøksheatet måtte se seg slått av Knut Werge Olsen fra Jotun. Begge løp imidlertid raskere i finalen, hvor Marcus Aakerhus Øgstad fikk tiden 12,29, 39/100 bak vinneren.

– Dersom man legger tyrvingtabellen til grunn var dette løpet hans sterkeste resultat i løpet av helgen, påpeker Lyng. Resultatet ga 1010 poeng på tabellen der resultater over tusen poeng regnes som meget sterke i de ulike øvelsene.

Gull også til Lyng

Verdal friidrettsklubbs andre deltaker i Veidekkelekene var Erle Musum Lyng (15). Hun har slitt litt med en strekk den siste tiden, men på lørdagens 400 meter tok hun likevel gull med den sterke tiden 59,11 (1033 poeng på tyrvingtabellen). Det er årsbeste i landet for 15-åringer. I tillegg deltok jenta i spyd på søndag, uten å ha de store ambisjonene.

På toppen av pallen 400 m jenter 15 år; Erle Musum Lyng, Verdal FIK,59,11, nr. 2 Ingrid Bergen Aabrekk, Sandefjord Turn og Idrettsforening, 59,88, nr. 3 Anniken Årebrot, Fredrikstad IF, 1,00,17. Foto: Privat

Marcus Aakerhus Øgstad skal ut på vesentlig lengre distanser denne uka, når han skal løpe St. Olavsloppet. Erle Musum Lyng skal på sin side til Göteborg, der det kommende helg er Världsungdomsspelen. Etter planen skal hun delta på 300 meter, 300 meter hekk og i høyde.

God hekkeform

300 meter hekk løp hun sist i Steinkjerlekene, som også var KM. Der var hun ensom svale for to uker siden, men løpet var sterkt med tiden 45,66 - det nest beste resultatet av en 15 år gammel jente i Norge i år.

På Steinkjer var det fem verdalsutøvere med, Eliska Horvat ble kretsmester i tresteg for 13-åringer med 9,12 meter. For de yngre var det ikke KM, men Olav Dybdal-Holthe imponerte i flere øvelser, ikke minst på 600-meter som han løp på 1.55,57. Mathea Aakerhus Øgstad (11) hoppet 3,76 i lengde, der også Emilie Roksvåg deltok.

Olav Dybdal-Holthe i spyd på Steinkjer for et par uker siden. Foto: Privat