Kampen mellom Verdal og Orkla i 3. divisjon lørdag ettermiddag ble en svært så spennende affære.

Selv om Verdal egentlig kom best igang og førte kampen spillemessig den første halvtimen, var det Orkla som tok ledelsen allerede etter få minutters spill ved Hassan Ahmed Halane. Hans Kristian Nordvoll sørget for en fortjent utlikning etter godt og vel tjue minutters spill, da han nærmest liggende fikk satt returen på sin egen avslutning i mål.

Strålende keeperspill

Deretter var det tid for keeper Maciej Raniowski til å virkelig stå frem for Verdal. Han hadde ikke gjort noen store feil frem til da heller, men strafferedningen han dro frem mot slutten av første omgang var det ekstrem klasse over. Keeperen kastet seg til høyre, men klarte på mesterlig vis å redde med det ene beinet selv om han så utspilt ut.

På det påfølgende hjørnesparket måtte han kaste seg bakover og fiste ballen over tverrliggeren etter en klarering i verdalsforsvaret mot eget mål.

Ikke helt enig

I andre omgang førte Orkla kampen, og Verdal slet med å skape noe særlig annet enn et par fine opprullinger på venstresiden, der innleggene bare gikk tvers gjennom feltet. På motsatt side fortsatte imidlertid Raniowski å være sikkerheten selv, både med bein og armer.

Og om ikke en strafferedning var nok, så vartet han opp med enda en, etter å straffbart ha felt en motspiller på veg gjennom - i dommerens øyne, men ikke keeperen selv.

– Jeg treffer jo ballen først, så jeg synes ikke det er en riktig avgjørelse, sier Raniowski etter kampen.

Må sone karantene

Keeperen gikk inn i en slags takling med beina, traff ballen, og deretter motspilleren da ballen hadde rullet et par meter til siden. For voldsomt, mente dommeren og dømte kampens andre straffespark til gjestene. Raniowski fikk også gult kort etter situasjonen.

Det var hans tredje i år, og betyr at han ikke får stå kampen mot Steinkjer på hjemmebane kommende helg.

– Fryktelig surt, syntes keeperen, som selv mente gulkortet burde klages inn, men det skjer nok ikke.

Fornøyd med poeng

Uansett, den tid den sorg, Raniowski ble den store helten for Verdal, som ikke klarte å sette inn noen direkte sluttspurt selv om de hadde noen tilløp til målsjanser og sågar ballen i mål ved et tilfelle. Men at Sverre André Valstad ble avblåst da han kastet seg inn i jakt på ballen etter en keeperretur på et frispark fra utenfor 16-meteren var det få klager på.

– Det var et viktig poeng for oss, som vi må være fornøyd med når Orkla har så mange sjanser, sier Raniowski, som naturligvis var fornøyd med egen innsats.

Fansen var storfornøyd med kampens andre strafferedning av Maciej Raniowski.

Har lært seg noen triks

De to strafferedningene beskriver han slik:

– Den første er jeg litt heldig på, siden jeg går til siden, men klarer å holde igjen beinet. På den andre bestemmer jeg meg for å vente og se på straffesparktakeren før jeg gjør noe. Jeg har også lært meg litt om beinstillingen til spillere som tar straffespark og hvor ballen havner, og så på foten hans at den kom til å komme ganske midt i mål.

Raniowski reddet med sin høyre skulder, og Orkla-laget måtte innse at heller ikke forsøk nummer to fra ellevemeteren gikk inn.

– Har du reddet to straffespark i en og samme kamp før?

– Ikke på seniornivå. Men det er mulig jeg gjorde det lengre ned i årsklassene, sier den polske keeperen.

Stoler på juniorkeeperen

At han må stå over lokaloppgjøret mot Steinkjer er en strek i regningen både for ham selv og trener Nils Petter Austad, men sistnevnte har full tiltro til at junioren Kristian Melting kommer til å gjøre jobben godt helt bakerst i den kampen.

– Det handler om å gi ham gode arbeidsvilkår. Utespillerne må rydde unna, sier Nils Petter Austad, og drar frem et minne fra 2007.

– Vi spilte bortekamp mot Rørvik, og keeper André Gundersen fikk seg en kraftig trøkk like før pause. Vi hadde ikke med noen reservekeeper (førstekeeper det året, Bjørn Rune Stubbe var skadet), og utespiller Magnus Wold måtte stå andre omgang. Han holdt nullen, fremhever Austad.

I tillegg til Raniowski må treneren klare seg uten Deyzin Abdulla mot Steinkjer, også det på grunn av for mange gule kort.