For maken til kollektiv svikt er det heldigvis sjelden vi opplever, og aldri tidligere i Magnus Powells regjeringstid på Moan. Dette var foruroligende skrale saker, absolutt alt gikk galt – men vi hadde sannelig ikke trodd at bunnivået var lavt som det faktisk ble avslørt på Ranheim.

Trener Magnus Powell valgte en startellever som virket defensiv og baktung allerede før avspark på Extra Arena. Etter noen minutter framsto laguttak og formasjon helt bak mål – all energi var som blåst vekk på LFK-erne da hjemmelaget tok ledelsen, og resten av kampen ble en lidelse for alle som heier på Levanger.

Etterpåklokskap er som kjent den eneste sanne vitenskap, og i ettertid er det ofte lett å se hva som gikk galt. Men i lørdagens ydmykelse i Trondheim var det faktisk så mye galt at man knapt kan finne hovedårsakene. Svensken har for lengst innsett at han tok feil grep og tok ut spillere som ikke var beredt til en av årets store oppgaver.

Utilgivelig

Nå er tiden moden for en selvransakelse i hele klubben – for absolutt alle må ta sin del av ansvaret for lørdagens flause. Trener Powell hevder helt riktig at ingen av spillerne presterte opp mot pari – og advarer mot en intern jakt på syndebukker. Undertegnede har stor sans for veteranen Vegard Voll, som valgte følgende kloke ord på sosiale medier i helga:

« Beklager til alle som bryr seg om Levanger FK. Dette er ikke slik LFK skal framstå. Vi må erkjenne at vi bommet på flere ting i dag, men at innsatsen ikke er til stede i en sånn match er utilgivelig. Jeg, personlig, vil alltid prøve å gi alt av innsats for LFK, men i dag klarte jeg ikke å mobilisere godt nok selv de minuttene jeg spilte. Flaut og helt jæ...»

Gamle kjente

Vegard Voll har forstått det, men han kunne fint lite utrette da han ble kastet utpå lenge etter at poengene var fordelt i Trondheim. I fotball går du på smeller, men nå kom de på et ugunstig tidspunkt og mot den verst tenkelige motstander. Det vonde stortapet blir ikke mindre smertefullt at gamle kjenninger sto bak alle seks scoringer til hjemmelaget:

Verdalingen Kai Ove Riksvold lekte med Levanger-forsvaret før pause, etter sidebytte var det stjørdalingen Mads Lillebo som kjørte showet og valset over bortelaget. Lillebo prøvespilte for Levanger i vinter, men han valgte i stedet å gå til Ranheim. Også dette faktum bør med når LFK-erne samles på kammerset denne uka – for hvor skal veien gå videre? Ledelsen bør snarest finne ut hvem som skal være med i fortsettelsen – og bør gjøre hva man kan for å få reengasjert Magnus Powell.

Akter man å fortsette den svenske profilen – som inntil lørdag sto for stram defensiv organisering og god balanse i alle lagdeler? På Ranheim var det fint lite av begge deler, vi får håpe det var en engangsulykke – men frykter det ikke var det.

For tendensen har ikke vært positiv den siste tiden. Onsdagskampen med 1–1 mot Elverum var svak, og dokumenterte offensive mangler en masse. Lagkaptein Erik Tønne scoret trøstemålet på straffespark lørdag, og det er et alvorlig tankekors at LFK nå har spilt seks kamper uten å lage et eneste spillemål.

Det er spilt 625 minutter – eller over ti timer siden Horenus Taddese scoret det siste spillemålet for Levanger. Det skjedde etter fem minutter hjemme mot topplaget Bodø/Glimt tidlig i juli. Stallions-leder Jon Håkon Boneng har mye rett i sin konklusjon om den fæle dagen på Ranheim.

–Jeg tror ikke alle på laget blødde for drakta og noen har dalt litt i kvalitet siden i vår. Laget fremstår tammere for hver kamp og vi som står på sidelinja er vitner til at laget vi elsker ikke gir oss den underholdning vi ønsker.

Rydde vekk uro

–Når man skal fordele skyld, ansvar og be om forklaringer på problemet, tar man den som står nærmest, nemlig trener. Jeg tror at LFK trenger ro i rekkene – og få ryddet unna elementer som blir forstyrrende.

Magnus har ansvaret for gutta og trenger tid nå. Resten av organisasjonen LFK må få orden på det som skal til og igjen vinne fotballkamper. Laget er bra og trenerteamet gjør så godt det lar seg gjøre med de ressurser de har. Jeg er optimistisk, skriver supportersjefen.

Nå var altså laget lekk i begge ender, selv det strålende keepertalentet Julian Faye Lund hadde en svak dag. Idretten innebærer slike nedturer – og da har man to alternativer: Enten å gi opp – eller å brette opp skjorteermene. Jeg er trygg på hva Powell akter å gjøre, og håper flere enn svensken slet med søvnen natt til søndag....

740 19 000

redaksjon@innherred.no