Levanger/Kristiansund

Erlend AuneBenjamin Stokke har suksess i Kristiansund. I siste serierunde stanget han inn to mål mot Tromsø, og bidro til at nykomlingene kan se litt lysere på tilværelsen med tanke på ny kontrakt i Eliteserien.

Vestfoldingen har spilt alle 21 kampene for Kristiansund så langt, og har notert seg for åtte scoringer i protokollen.

Det er et rimelig imponerende antall med tanke på at nordmøringene ligger helt nede på kvalifiseringsplass på tabellen.

Gøy med seier

Sist helg ble det en viktig 4–1 seier over Tromsø, og Benjamin nyter stor tillit i spillergruppa. Man blir vel ikke akkurat mindre populær blant supporterne etter hvert som man noterer seg for nye nettkjenninger.

–Ja, det er klart det var gøy med seier. Vi trengte den, og det var ekstra godt at vi tok poeng mot Tromsø. Det er ikke Rosenborg, og de lagene høyt oppe på tabellen vi i første rekke må ta poeng fra. Derfor smaker de ekstra godt at vi klart å vinne over et lag som vi kjemper med om å holde plassen.

Benjamin Stokke er alltid imøtekommende og hyggelig når man ber om en prat. Der er det nok mange idrettsutøvere som kunne lært litt av den sympatiske 27-åringen.

Han kom til Levanger før 2014-sesongen, og rakk 84 kamper og 30 mål før Kristiansund meldte sin interesse.

Og han er ikke større på det enn at han takker Levanger for all hjelp underveis.

–Det er ikke tvil om at karrieren fikk et løft gjennom tiden i LFK. Samtidig fikk jeg mange gode venner der, så Levanger følger jeg fortsatt med – både på og utenfor banen.

Benjamin fikk også klaff i kjærlighetslivet i løpet av oppholdet i trehusbyen.

Han kan berette at han var i Levanger for en drøy uke side. Der ble det selvsagt besøk hos sin kjære Maja Nordseth, og samtidig fikk han også tid til en kjapp visitt hos Nord universitet.

Student ved Nord

– Jeg måtte ta en liten avsjekk når det gjelder progresjonen i studiene. Det blir nok vanskelig følge vanlig program så lenge såpass mye tid går med til fotballen, men jeg må da få prøvd å få hengt med noe i hvert fall.

Kjæresten Maja har vært uheldig med skader i håndballkarrieren. Men nå begynner skulderen å bli klar for comeback, kan kjæresten informere om.

Men sist helgs kamp mot Aker borte i Oslo kom for tidlig for Maja. Derfor kunne hun i stedet bli med Benjamin på helgebesøk til Kristiansund. Der fikk hun oppleve fra tribuneplass at kjæresten var sentral i seieren over «Gutan».

Om det er eventuelle målbonuser som renner inn er ikke godt å si, men nå vil den tidligere LFK-spilleren gjerne være med å bidra til klubben når de nå spør støttespillere om sårt tiltrengte midler.

–Jeg vet jo hvor tøft det er å drive fotballklubb på det nivået LFK gjør – i en tross alt liten by, så derfor bidrar jeg gjerne med en liten skjerv.

Han fikk spørsmål fra sportssjef Holmberg, og Benjamin tok utfordringen og betaler en krone per tilskuer som møter opp på Moan søndag.

–Det burde jeg klare, selv om jeg ikke akkurat har Neymar-lønn i Kristiansund. Det er hyggelig å kunne hjelpe gamle venner.

Han forteller at han prøver å se LFK sine kamper så ofte han har mulighet, men at det lett blir kollisjon med Kristiansund sine kamper.

–Det er artig å se at det går såpass bra. Vi får håpe de klarer å klatre til en kvalikplass til slutt, sier kraftspissen.

P.S.: I teorien kan Levanger og Kristiansund møtes til avgjørende kamp om eliteseriekontrakt langt utpå høsten, men veien dit er lang og kronglete.

Da må LFK blir dårligst nummer seks til slutt, og må vinne begge sine kvalikkamper mot to lag fra 1. divisjon, før de eventuelt kan møte Kristiansund i en aller siste kamp.

Dette forutsetter også at eliteserielaget blir værende på kvalikplassen de ligger på i dag.

908 33 729

erlend.aune@innherred.no