I år vil laget som vinner den lokale 5. divisjonsavdelingen gå rett opp, uten noe ekstra dill-dall. Tre kamper før slutt ligger Vinne på andreplass, tre poeng bak ledende Neset og to poeng foran Innherred - som har en kamp mindre spilt. Men siden Vinne møter begge de to lagene i serieinnspurten, vil de sikre opprykk ved å vinne de tre siste kampene.

– Ja, nå er det opp til oss selv, og da går vi naturligvis for opprykk, sier trener Jon Birger Selnes.

Potetsetting

Så avsluttet laget vårsesongen med 10-1 mot Aasguten, startet høstsesongen med 3-1 over Nessegutten, og siden det har det blitt fem nye seire - attpåtil uten en eneste baklengs. Til sammen 36-2 i målforskjell i seiersrekka.

– Vi var ganske stødige bakover i fjor også, påpeker Jon Birger Selnes. Da ble det 11 baklengs på 16 kamper. Det antallet ble tangert allerede i vårsesongen i år, men i høst har det vært potte tett.

– Vi har gode spillere i alle posisjoner. Som trener handler det mest om å få utnyttet hver enkelt sine styrker på best mulig måte, mener Selnes.

Gamle scoringskonger

I sist kamp mot Overhalla (seier 6-0) ble to kjente målsniker begge tomålsscorere, Vegard Alstad Sunde og Rune Johnsen. Lars Mathisen har også vist i lokalfotballen at han vet hvor målet står, og Inge Dretvik var den som åpnet scoringsballet for Vinne-skuta.

Ei skute som har vært ute i hardt vær opptil flere ganger, men som i øyeblikket seiler stødig på stille hav.

– Vi må nok vinne alle de tre siste for å rykke opp. Men nå må vi ikke tenke på noe annet enn kampen mot Neset på bortebane kommende fredag, poengterer Selnes.

Fjorårets overmenn mot enda et opprykk

Vårkampen endte 3-0 til Vinne, og at returen på Frosta spilles på kunstgress ser ikke treneren mørkt på.

– Vi er like gode på kunstgress som på naturgress. Vi er et lag som spiller fotball langs bakken, med mange teknisk gode spillere. Dessuten tror jeg overgangen er større den andre vegen.

Jon Birger Selnes er sikker på at Vinne Toppfotball har spillere som er mer enn gode nok til å spille en divisjon høyere. Melhus, som på litt tilfeldig vis sendte Vinne ut av opprykkssluttspillet i fjor, leder i skrivende stund 4. divisjon.

Forbannelse?

Men så var det denne mulige forbannelsen da, som Vinne må overvinne etter den flotte rekka av seire.

36-2 er nemlig samme målforskjell som Rosenborg hadde i det som så ut som en parademarsj mot cupmesterskap i 1989. 16-1 mot Ranheim, 8-0 mot Verdal, 5-0 mot Alvdal og 7-1 mot Bryne. Før det ble bråstopp mot Ham-Kam på Briskeby med 0-1-tap etter ekstraomganger. Men ikke uten ekstrem dramatikk. Rosenborg «utliknet» nemlig, uten at dommertrioen så at ballen var inne. Lærkula traff bøylen mellom tverrligger og stolpe, og spratt ut igjen.