Det var bryr-seg-kamp mot Kongsvinger søndag. LFK hadde som mål at det i hvert fall skulle komme tusen tilskuere.

Nå manglet det knappe hundre på at det ble nådd, men likevel var det en fornøyd Hroar Stjernen dagen derpå.

–Ja, slik det ser ut nå så ender vi på rundt 500.000 kroner, og det er vi fornøyd med selv om vi selvsagt hadde håpet at ytterligere fem hundre kunnen tatt turen.

Håper på en halv million

Nå vil LFK sende ut faktura til alle som har meldt seg som givere, og sjefen på Moan oppfordrer til at de fleste gir sitt bidrag ut fra tusen tilskuere som var satt som tak for hele aksjonen.

–Det var ikke så langt unna, så vi håper vi både bedrifter og privatpersoner er med på den tankegangen. Derfor vil jeg være litt optimist og si at vi landet på en halvmillion – selv om vi selvsagt ikke har fasiten å hånd før alle pengene er på konto.

Stjernen legger ikke skjul på at det er en hard jobb å få økonomien til å gå rundt, men han mener de skal lande noenlunde i balanse ved årets slutt.

–Det er likviditeten som er utfordringen. Derfor gjør det godt med disse pengene på plass. Jeg må bare si tusen takk til alle som har bidratt. Det varmer å se det engasjementet som folk tross alt viser når det kniper litt.

Tilbake på banen

En annen som også kunne føle seg varm om hjertet søndag kveld var Kim-Robert Nyborg.

Midtbanespilleren overstrekte kneet i hjemmekampen mot Start i midten av juni. Resultatet ble nesten et avrevet leddbånd, som igjen betydde en lang fotballpause – helt til nå.

–Jeg var i grunnen overrasket at jeg fikk starte kampen. Jeg hadde kun to omganger med andre laget i beina før denne, og selv med litt tynt treningsgrunnlag så er jeg fornøyd med comebacket.

Og det er det vel flere som kan underskrive på. Nyborg gjorde en god kamp, og det var ikke så lett å se at det tre måneder siden sist han spilte OBOS-liga fotball.

Prikken over i-en kom med ledermålet rett før pause, og viste med all tydelighet at Egersund-mannen er tilbake for fullt.

Og apropos Egersund. Nyborg var hjemme i nesten to måneder, mens den leie skaden skulle leges og trenes opp igjen. Det ble mange timer på ergometersykkel med skinne på kneet.