– Han er kanskje ikke så kjent for de fleste nå, men kommer til å bli et stort trenernavn i årene fremover, sier styreleder i Levanger FK, Robert Eriksson.

Han beskriver Roger Naustan som kanskje Norges største trenertalent, og er trygg på at LFK etter den grundige jobben med treneransettelsen har landet på rett valg.

– Jeg vil si LFK er heldige som er en attraktiv klubb for fremadstormende trenere, og Roger passer ideelt inn i det vi ønsker at klubben skal være de neste årene, sier Eriksson.

Første virkelig store

Selv uttrykker nytreneren at det blir artig og spennende å ta fatt på utfordringen som ligger i å føre LFK videre oppover i fotballnorge.

– Det er åpenbart gjort en god jobb her i flere år med å etablere klubben i toppen av norsk fotball. Så har jeg selvsagt noen tanker om ting jeg ønsker å gjøre annerledes, sier Naustan.

Først og fremst er hans trenererfaring fra juniorlag i RBK, de siste årene som spillerutvikler blant rekruttene, men han har også trent Byåsens A-lag og vært både junior- og seniortrener i Skeid. Naustan har dessuten en egen spillerkarriere som kulminerte på junior i RBK, og har jobbet med sone- og kretslag i Oslo fotballkrets.

– Jeg tror ikke det blir så ulikt å trene LFK enn det var å ha ansvaret for Byåsen. Jeg er glad for å ha det året der, men egentlig bør det ikke være så ulikt det å jobbe med yngre spillere i RBK heller. Så lenge man har visse prinsipper man går etter i trenergjerningen, har det ikke så mye å si om spillerne er under eller over tjue år gamle.

Vil ikke lage «juniorlag» her

Likefullt er LFKs nye trener tydelig på at det å ta over en klubb i OBOS-ligaen blir et hakk opp.

– Men så var det også det jeg ønsket meg nå. Jeg tror det er rett tidspunkt å komme meg et skritt videre.

– Får vi se et LFK-lag i stor grad basert på unge spillere?

– Nei, jeg tror ikke at jeg kommer til å ha forkjærlighet for unge spillere bare fordi de er unge. Akkurat på det punktet blir det kanskje viktigere enn noe annet å distansere seg fra hva jeg har gjort tidligere. Jeg har stor respekt for betydningen av erfaring og tyngde på dette nivået. Jeg skal ta vare på stammen som allerede er i laget, og videreutvikle den med forhåpentligvis noen nye spillere.

Naustan har i hvert fall fulgt de fire siste kampene til Levanger nøye, selvsagt i tillegg til å ha en del kjennskap til laget også fra før.

– Selv om de har spilt annerledes enn det jeg tenker å gjøre, er det mange spillere som fint kan bekle roller i mitt LFK, sier den nye treneren.

Ingen ren RBK-kopi

Noe påfyll mener han trengs, uten å avsløre akkurat hvem eller i hvilke posisjoner han tenker på.

– Nå skal jeg jobbe tett med Andreas (sportssjef Holmberg) fremover, jeg skal ha noen dager på feltet før jul for å observere, og så går vi i full gang på nyåret.

– Har du noen «mentorer» i Trondheim til å gi gode råd?

– Jeg skal nok først og fremst la LFK være LFK og jobbe med folkene her. Så håper jeg naturligvis at RBK vil følge jobben jeg gjør tett. Da kan jeg få innspill, og det kan også ha noe å si for spilleroverganger.

Roger Naustan er opprinnelig fra Åfjord, men bor i Trondheim med samboer og to små barn. De går i barnehagen, men sønnen skal etter planen begynne på Nidarvoll skole kommende høst.

– I utgangspunktet er planen min å fortsatt bo i Trondheim med familien selv om jeg blir LFK-trener, sier Naustan.

En klubb for utvikling

Både daglig leder Hroar Stjernen og sportssjef Andreas Holmberg er tilfreds med at styret i LFK ga sin fulle støtte til innstillingen på en forholdsvis ung og fremadstormende trenerskikkelse.

– LFK er en klubb som utvikler gode, unge spillere. Hvorfor ikke også være en klubb som gir unge trenere en mulighet til å utvikle seg? Det gjorde vi med Andreas, for Magnus var LFK også den første trenerjobben på et sånt nivå, og nå med Roger, sier Hroar Stjernen.

– Roger har allerede god kontroll på hva vi har og hva vi trenger. Jobben med å legge en god plan for neste sesong blir lettere nå, som vi har fått hovedtreneren på plass, sier Andreas Holmberg.

– Blir det store forandringer?

– Det blir nok en del nye spillere inn, og vi har også noen kontrakter vi må jobbe med forlengelse av.