Barn og ungdom i alderen seks til 15 år konkurrerte i 12 forskjellige øvelser, i tillegg til to stafetter, da Verdal svømmeklubb arrangerte klubbstevne lørdag ettermiddag.

- Det er mange som er ny i dag, som ikke har vært med på stevner før. I tillegg er det noen som skal prøve seg på 50 meter for første gang, sier en av trenerne, Per Kristian Overmo til Innherred.

- Har det artig

Totalt var 36 svømmere med på stevnet lørdag ettermiddag.

- Rekrutteringen er bra. Svømming er i vinden akkurat nå. Det har vært litt dødt tidligere, men nå er det veldig mange som er ivrige, sier Overmo.

Dette vises også i påmeldingen til kurs, hvor alle untatt ett er fullt i høst. De minste i klubben trener en dag i uken, mens de som er eldre og som har tanker om å satse på idretten, trener tre dager i uken.

- Mange trener om morgenen før skolen også. Uansett hvor hardt vi trener, så har vi det veldig artig på trening. Vi flirer alltid, og har det gøy, sier Overmo.

En av de som er ivrige er trenerens egen sønn, Per Owe Overmo på 11 år.

- Det kan hende jeg tar han på 25 meter, men ellers har jeg ikke en sjanse, sier faren.

- Flere på vei opp

Svømmeklubben drar på flere stevner sammen. Blant annet reiste 26 verdalinger til Rørvik for fjorten dager sider og overnattet på en skole der.

- Allerede nå gleder de seg til neste tur, sier Overmo.

Snart skal også flere av utøverne på et stevne i Stjørdal, som arrangeres i forkant av LÅMØ - Landsdel årsklassemønstring, som avholdes på nyåret. Man kan delta i LÅMØ fra det året man fyller 11 år og frem til man fyller 16 år. For å delta i mønstringen må svømmeren kvalifisere seg. Dette gjøres gjennom LÅMØ-øvelsene, som skjer i Stjørdal om fjorten dager.

- De som klarer kvalifiseringen får konkurrere videre. Til slutt samler de sammen resultatene fra alle regionene og de 24 beste utøverne møtes deretter i en landsdelfinale, den var i Levanger i april i år, forteller hovedtrener i Verdal svømmeklubb, David Telatin.

Ingen av verdalsutøverne var med da LÅMØ ble arrangert i Levanger, men flere fikk gode resultater under mønstringen i Ålesund i februar.

- Der gjorde vi det veldig bra. Flere fikk medaljer og stort sett samtlige tok personlige rekorder. Så vi er på vei, det tar bare litt tid, sier hovedtreneren.

Telatin trener de eldste utøverne i klubben. Han sier de gjerne kunne tenkt seg flere som ønsker å satse på idretten.

- Men vi henger med, og det er flere som er på vei opp, blant annet de som Per Kristian trener. Så det spirer bra, sier Telatin.