Artig og hardt

Kvartetten fra Leirådal, Mathea Bjørkeng, Fredrikke Bjørkeng, Anna Sagvold og Klare Sofie Steinsli, forteller avisa at dette var utrolig gøy, men knalltøft.

– Det er veldig artig med slike type løp, men det er hardt. Jeg sliter med å få igjen pusten etter hver etappe, sier Mathea før Klara Sofie utdyper:

– Det er ikke så lang pause, så man er jo andpusten konstant. Den siste bakken var ganske så tung, for å si det mildt. Løypa er tung synes jeg, fordi man får aldri noe særlig hvile.

Fredrikke og Anna innrømmer at de stadig fikk det tyngre, men det går ikke utover humøret.

– Dette er gøy! Vi ble veldig slitne, og det ble bare tyngre og tyngre for hver etappe, forteller Fredrikke og Anna.

Søstrene Bjørkeng vant J14-klassen, og Sagvold og Steinsli tok tredjeplassen..

Anna Sagvold (f.v), Fredrikke Bjørkeng, Mathea Bjørkeng og Klara Sofie Steinsli fornøyde etter søndagens renn. Foto: Johannes Strand

Disponering er nøkkelen

Leirådal-duoen og brødre, Fredrik og Johannes Sivertsen, påpeker at dette var brutale saker. Nøkkelen ligger i å disponere løpet godt.

– Det var brutalt, fordi det er jo nesten ikke pause. Man må gå hardt hele veien, men det gjelder å holde igjen litt til slutten. Det følte jeg gikk fint for min del, poengterer Johannes før Fredrik fortsetter:

– Det var bra disponering av krefter dette. På en slik disiplin er det lurt, det er jo ikke noe særlig å falle sammen på sisterunden. Løypene er ikke så harde, men man må gjøre de tøffe. Her har vi ikke tid til å hvile, så man må bare trøkke til hele veien.

Leirådalingene vant klassen for G14 på overlegent vis, og kunne dermed juble for seier da Johannes passerte målstreken.

Johannes Sivertsen (til venstre) og Fredrik Sivertsen mener det å disponere løpet riktig er nøkkelen på teamsprint. Foto: Johannes Strand

God sisterunde

Leksdalsløperne, August Iversen og Vemund Totsås Johnsborg, synes det var en fin dag på Henningvola. Som de andre, så synes også duoen fra Leksdal IL at det var tungt, men de fikk imidlertid en fin opplevelse.

– Dette var tungt! Vi synes det var gøy da, forteller de før August fortsetter:

– Jeg så en av konkurrentene foran meg på siste runden, og jeg bestemte meg for at han skal jeg ta igjen. Helt på tampen klarte jeg det, så jeg føler dette gikk bra for vår del.

Denne disiplinen er god trening ifølge Iversen. Han påpeker at det er utrolig tungt, men fint å ta med seg videre i sesongen.

– Det er veldig bra kondistrening. Man blir jo helt tom. Vi slet med å holde igjen, så det ble veldig tungt, sier han.

Vemund avslutter med å hylle løypene og forholdene denne dagen:

– Løypene er flott her. Det er kjempefine forhold!

Det ble en fin femteplass for dem i G14-klassen.

Vemund Totsås Johnsborg og August Iversen innrømmer at teamsprint er en tøff disiplin. Foto: Johannes Strand

– Må jobbe hele veien

De to helgådalsjentene, Silje og Sunniva Aksnes, innrømmer at formen ikke er på topp, men de synes likevel teamsprint er morsomme saker.

– Det var tungt dette. Formen er ikke på topp akkurat. Vi synes løypene er nokså tøffe, så det ble en tung dag. Man må arbeide mye i nedoverbakkene når det er sprint, så vi får ikke særlig med hvile, forteller jentene før de påpeker at det er gøy til tross for at det er tunge saker:

– En slik teamsprint er veldig gøy. Det er noe av det artigste vi er med på!

Helgådal ble nummer to i J15-klassen..

Silje Aksnes fra Helgådal i fint driv. Foto: Johannes Strand

Knusende seier

Verdalsjenta og tidligere Leksdal-løper, Tale Bruheim Breding, konkurrerer nå for Henning Skilag. Hun har som kjent gjort sakene sine imponerende bra de siste årene. Denne helga brukte hun, og lagvenninne Vilde Austad, tomannsstafetten som en fin gjennomkjøring. De fikk ikke tøff konkurranse, da de knuste samtlige lag i heatet sitt med god margin (J15, J16, K17, K18, journ.anm.). Likevel påpeker Bruheim Breding til Innherred at det ble ei tøff og god økt.

– Dette er ei skikkelig hardøkt. Man gir jo alt man har i ni hundre meter før man får en liten pause, forteller Tale før hun fortsetter:

– For min del er det viktig å bruke pausene godt i en slik type konkurranse. Jeg må holde meg i gang, slik at jeg ikke stivner helt.

Hun innrømmer at det var en skikkelig tung dag i sporet, og mye på grunn av den siste lange bakken på vei opp mot stadion.

Tale er enig med de andre løperne fra Innherred, nemlig at teamsprint er en morsom og spennende disiplin.

– Jeg synes slike konkurranser er kjempeartig jeg! Det er show og spennende.

Tale Bruheim Breding leder an heatet. Hun elsker slike konkurranser, og brukte det som en fin gjennomkjøring. Foto: Johannes Strand

Prikker inn formen

Den gode gjennomkjøringer var nok et steg på veien mot toppformen for Tales del. Hun har blant annet å gjøre det bra i norgescuprennene i januar som en målsetting denne sesongen.

– Formen blir stadig bedre nå. Den skal jo ikke være helt på topp nå da, men over jul er det norgescuprenn så da må jeg være i slag. Jeg kan ikke ligge på latsiden i jula iallfall!