- Vi er veldig glad for at Sandefjord Fotball i dag kan presentere en ny hovedtrener, sa daglig leder i Sandefjord, Per Ketil Berg under en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Berg forteller at det har vært en lang og grundig prosess for å finne riktig person for jobben, og at de har vurdert over 30 godt kvalifiserte trenere.

- Vi satt etter hvert igjen med noen kandidater som vi ønsket å snakke mer med, og etter flere intervjurunder falt valget til slutt på Magnus. Det er vi veldig godt fornøyd med. Vi føler vi har truffet veldig godt i forhold til hvilken type hovedtrener vi ønsker å ha og vi har fått et veldig godt inntrykk av Magnus, sier Berg.

- En stor ære

Det var i november i fjor at Powell forlot LFK og Levanger etter to år. LFK ble til slutt nummer sju i OBOS-ligaen, som er klubbens beste prestasjon i historien. Siden den gang har svensken vært på utkikk etter ny jobb. Han erstatter nå Lars Bohinen, som har tatt over som trener i Aalesund.

- Magnus har et spennende potensiale, han har ikke mange år bak seg som trener på det høyeste nivået, men vi ser at han skaper resultater der han har vært. Vi ser hvilke egenskaper han har når det kommer til å drive klubb, og disse føler vi matcher godt med oss, sier Berg.

Powell uttrykker at han er utrolig glad for at det var han som fikk tilbudet.

– Det er en stolt dag for meg. Jeg føler dette er belønningen for at jeg har jobbet veldig hardt. Det er en stor ære å få muligheten til å jobbe på den store arenaen, sier han.

Svensken har signert kontrakt for to år.